Wednesday, August 29, 2018

Variety Show - Knowing Bros (2015 - present)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Disebabkan kuota internet banyak.. Sha rajin gak layan youtube dengan anak-anak.. Lepas tengok variety show Super TV (boleh baca dekat SINI), suka pula tengok Heechul.. Lepas tu dekat youtube tu banyak klip pendek pendek dari rancangan Knowing Bros ini.. Konsep dia macam dalam kelas atau bilik darjah.. Ada tujuh orang pelajar lelaki yang kononnya serba tahu.. Lepas tu ada artis jemputan yang diorang jemput dan buat aktiviti.. Lebih terperinci mengenai Knowing Bros ini boleh tengok Wikipedia ye..

Yang paling menarik dah tentulah gelagat Heechul.. Heechul ini bawa watak pelajar Psiko dan main cakap lepas je.. Tu yang buat program ini lebih menarik tambahan pula dengan wajah dia yang ala ala innocent tapi sebenarnya nakal memang bestlah.. Ini untuk Sha lah.. Korang Sha tak pasti.. Sha pun tak adalah tengok dari episod 1 pun.. Tengok lompat-lompat juga.. Sebab tengok onlinekan.. 

Setakat ini Knowing Bros ini dah ada 143 episod.. Banyak tu kalau nak marathon.. kikiki.. Kalau korang nak tengok senarai episod dan senarai tetamu undangan boleh klik SINI.. Sha memang tengok episod yang ada tetamu undangannya sha suka ataupun berdasarkan klip klip yang Sha tengok dekat youtube..



Yang Sha dah tengok episod 1-13 (Ask Us Anything), 14-16 (Mental Victory Battle).. Bermula episod 17 sehingga yang terkini format rancangan ini terus jadi Brother School.. 17-42, 51 (Special EP: "Duet Project: Universe Cowards") 55, 100, 114, 115, 132, 136, 142, 143, 144 & 145

7 comments:

  1. hee-chul memang kelakar. Dulu zaman minat suju memang terhibur dengan perangai dia on-stage ataupun reality show

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sha baru perasan dia nie sebab kan video lagu dari Program Immortal Songs..

      Delete
  2. layan juga show ni tapi tengok yg guest kita suka je la..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah!! S3p sikit.. Samalah.. Layan yang guest best je..

      Delete
  3. x tertgk nampaknya sy kalau byk epi mcm tu hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »