Tuesday, July 9, 2019

Ghostderella (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

40gb data free untuk streaming video dekat Youtube digunakan sepenuhnya.. Hehehe.. Selain melayan semula drama China Guardian (2018), Sha tengok drama Korea ini juga.. Pendek je drama ini.. Ada 4 episod.. Walaupun tajuknya ada perkataan hantu tapi ceritanya tak seram pun.. Okalah untuk tontonan santai cuma ending dia macam tergantung.. Macam ada episod lagi je.. Tapi dekat Youtube tak ada pun sambungannya..

Update:
EPISOD 1 | EPISOD 2 | EPISOD 3 | EPISOD 4

Drama: Ghostderella Also Known As: Gwishinderella
Country: South Korea
Episodes: 4
Aired: Feb 14, 2019 - Mar 7, 2019
Aired On: Thursday
Duration: 10 min.
“Ghostderella” is a supernatural romance about Min Ah, a girl who confined herself to her room after gaining the ability to see ghosts when she was 18 years old, and the chaotic events that occur as a strange male ghost begins to follow her. The web drama format, which is popular among teenagers, will add fantasy materials and differentiate itself from previous dramas. It is also expected to comfort those who are feeling lonely and portray the reality of people in their 20s.

12 comments:

  1. kenapa baru 18 br dpt tgk hantu? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tak adalah pula dia mention kenapa.. :)

      Delete
  2. Replies
    1. seakan lah.. cuma cerita dia tak dark sangat macam master sun tu..

      Delete
  3. genre kdrama mcm ni mmg popular..

    ReplyDelete
  4. Drama pendek best nak layan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pendek memang syok nak layan.. cepat habis.. hehehe

      Delete
  5. Ending tak best. Tergantung. Tak ceritakan sebab kenapa dia hikkimori. Dan siapa orang tua tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. ending dia tergantung.. Sha harap ada sambungan lah nanti..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »