Friday, July 5, 2019

Setting Nombor Telefon Waris Pada Lock Screen Telefon Bimbit

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kebetulan semalam terjumpa entry ini di Blog - Shalimar Yusof, terus terfikir nak tengok telefon Sha.. Sis Shalimar kongsikan untuk telefon Samsung.. Manakala Sha kongsikan ini untuk telefon Redmi Note 5.. Semoga perkongsian kami ini dapat membantu.. Kat sini adalah perkongsian Sha macam mana nak paparkan no telefon waris pada screen lock telefon kita.. semoga bermanfaat pada semua..

Paparan lock screen..

Pergi dekat Setting dan klik dekat Lock screen & Password

Kemudian klik Advanced settings

Lepastu klik Lock screen owner info..

Bolehlah masukkan info waris..

13 comments:

  1. Terima kasih untuk perkongsian, Kak Sha.

    ReplyDelete
  2. bagus jugak tuh, kene cuba jgk lah nnti

    ReplyDelete
  3. Share nombor telefon waris kat lock screen ni bagus untuk pemilik telefon yang tertinggal telefon dia kat mana-mana. Orang baik hati yang tolong simpankan boleh call nombor waris walaupun tak boleh unlock telefon tu.

    ReplyDelete
  4. Perlu ada. Sebab semua fone kan masing2 lick dgn pasword . Kalau ada emergency case senang pada org yg nak,membantu kita

    ReplyDelete
  5. nnt sy godek2 hp sy ni boleh buat ke tak... hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »