Friday, July 5, 2019

Drama "Tomb"

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha rasa macam nak kongsikan drama yang ada kaitan dengan "Tomb" @ "makam" ini.. Ini semua sebab tertengok drama China bertajuk The Lost Tomb aritu.. Hehehe.. Tersuka walaupun agak stress.. Hahaha.. Bawah ini Sha kongsikan drama dan filem yang ada kaitan dengan Tomb/makam.. Ada yang Sha dah tengok dan ada yang Sha sedang tengok.. Sha buat part by part lah ye.. Sebabnya ada antara drama ini bersiri dan berseasons.. Macam drama yang first ini.. The Lost Tomb ini ada 3 seasons, satu drama prequel bertajuk The Mystic Nine, satu filem bertajuk Time Raider dan satu drama spinoff bertajuk Tomb of the Sea.. Kebanyakkan drama ini ada dekat http://www2.fastdrama.me/

Country: China
Episodes: 10
Aired: Jun 12, 2015 - Jul 3, 2015
Aired On: Friday
Network: iQiyi
Duration: 45 min.

 Drama: The Lost Tomb 2
Country: China
Episodes: 40
Aired: Jun 6, 2019 - Jul 19, 2019
Aired On: Thursday, Friday, Saturday
Duration: 45 min.
(Yang ini baru ada beberapa episod je ada subtitle english..)
Drama: The Lost Tomb 3
Country: China
Episodes: 72
Airs: Dec 31, 2019 - ?
Network: Youku

Drama: Tomb of the Sea
Country: China
Episodes: 52
Aired: Jul 20, 2018 - Sep 15, 2018
Aired On: Friday, Saturday, Sunday
Duration: 45 min.
(Sha tengah tengok drama ini online.. Baru sampai episod 8.. Hehehe.. Sha tengok dekat http://www2.fastdrama.me/, tapi tulah tak semua episod ada subtitle english.. Yang dah ada sub sampai episod 28 je setakat ini..)

Movie: Time Raiders
Country: China
Release Date: Aug 5, 2016
Duration: 2 hr. 3 min.

Drama: The Mystic Nine
Country: China
Episodes: 48
Aired: Jul 4, 2016 - Sep 12, 2016
Aired On: Monday, Tuesday
Network: iQiyi
Duration: 40 min.
Cerita ini je Sha tengok sekerat awal episod lepas tu give up.. hahaha.. 

3 comments:

  1. Banyaknya yang 'TOmb" drama,! Woah. Yang tau Tomb Raiders je =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Akak pun baru jumpa.. tapi semua ini drama china..

      Delete
  2. suka dari mainland ke? or campur Taiwan, HK?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »