Friday, July 19, 2019

China | Memory Lost (S2)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha sambung tengok Seasons 2 pula.. Review Seasons 1 di SINI.. Rupanya ada satu organisasi terancang yang melakukan jenayah.. Organisasi ini hampir ditumpaskan 5 tahun yang lalu tapi berlaku satu letupan besar yang mengakibatkan Han Shen hilang ingatan dan organisasi ini bertaburan.. Namun kembali melaksanakan rancangan jenayah..

Season 2 ini makin banyak perkara yang terbongkar.. Identiti Bai Jin Xi yang sebenarnya.. Beberapa penjahat dari organisasi terancang mula memunculkan diri.. Berakhir dengan penemuan statue yang sebenarnya manusia.. Nantilah sambung Season 3..

Kalau nak tengok terus tanpa sambung-sambung boleh tengok online di http://www2.fastdrama.me/memory-lost..
Memory Lost 2
Also Known As: Mei Ren Wei Xian2
CH Drama | Mystery, Romance, Detective | 12 Episodes | 14 Nov 2016 - 22 Nov 2016 | 
Han Shen perseverance in the tracing, he found that Bai Jin Xi actually has been struggling to find his fiancee Su Mian! The accidental amnesia of two people involved five years ago a serial killer organization committed the case. The serial killer organizations are members of the alphabet code, they act treacherously, enjoy the fun of killing, was banned by the police created an explosion, abducted Sammy and forged her identity that she survived. The two men after the case, even with the letter killer organizations are inextricably linked. Righteousness and evil showdown! When Han Shen and Sue sleep a little bit back memories, intends to fight against the letter killer organization, they found that the letter organization of the metamorphosis killer who have penetrated into their side...

10 comments:

  1. Dah lama tak tengok cerita cina...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun jarang juga mama yan.. yang nie terjebak sebab pelakon dia.. hehehe

      Delete
  2. Saya jarang tengok cerita yang ada banyak musim macam ni kecuali cerita berbentuk penyiasatan macam Hawaii Five-O.

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita tapi pelakon dia tu berjaya buat kak sha tengok drama ini.. hehehe

      Delete
  3. Lama dah tak layan cerita macam ni. Tunggu anak besar sikit baru boleh feeling orang tak kacau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha kalau tengok dengan anak memang kena menjawab soalan dia jelah.. hehehe

      Delete
  4. Wah Boleh pula amnesia berjemaah

    ReplyDelete
  5. tgk poster nmpk cintan cintun tp bc sinopsis mcm x kena dgn poster hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »