Wednesday, July 24, 2019

China | Memory Lost (S3)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Akhirnya.. Habis juga tengok seasons 3.. Drama ini memang menarik sampai ke hujung.. 3 episod terakhir menerangkan apa sebenarnya yang terjadi 5 tahun lepas.. memang tak sangka lah bila kepala penjahat sebenarnya berada dekat je dengan mereka.. Punca mereka hilang ingatan dan terpaksa hidup dalam pencarian semuanya terjawab di hujung episod.. Drama penyiasatan yang mendebarkan dan menyeronokkan..

Review Season 2 dan 3 di SINI dan SINI.. Untuk tontonan online boleh ke SINI..

Memory Lost 3
Also Known As: Mei Ren Wei Xian3
CH Drama | Mystery, Romance, Detective | 12 Episodes | 12 Dec 2016 - 27 Dec 2016 |
Season 2 ends with the members of the alphabet syndicate, revealing themselves one by one. But there seems to still be one person who is enshrouded with mystery. Where is he? Who is he? There seems to be many deaths caused by the other members but there seems to be no trace of him committing crimes and therefore both Han Chen and Bai Jinxi/ Su Mian seem to know of his existence. Also, why did Su Mian have to live on as Bai Jinxi, why was she not killed? Who arranged that? Is the real Bai Jinxi alive or dead? And did Su Mian actually kill someone and join the alphabet syndicate properly..

6 comments:

  1. Hakikat hidup sebenarnya pun Sha,kebanyakkan watak yang gelap memang selalunya hampir dengan kita..yang sehinggakan kita tak dapat kesan pun owhhhh sebenarnya dia dalangnya atau puncanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu PC.. memang menyakitkan bila terjadi macam tu..

      Delete
  2. kagum dgn kesungguhan sha layan drama, baca novel n mcm2 buku... tekun betul

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »