Monday, July 29, 2019

Hujung Minggu di Rumah

Assalamualaikum..
Hye semua..

Weekands aritu memang tak keluar ke mana pun.. Duduk melepek di rumah je kami.. Sabtu tu mendung je pula.. Lagilah tak ke mana.. Amani dan Imani pun apa lagi, berbahagialah mereka melakukan kerja-kerja ubahsuai di dalam rumah.. hehehe.. Mujurlah ada lego yang sha beli lama dulu.. Lego ini Sha beli bundle.. Ada belbagai bentuk dan ianya bagus untuk menajamkan fikiran anak-anak.. Memang seronoklah mereka..

Berjaya membuat bentuk love tu yang mahal.. hehehe.. Kemain seronok lagi Imani..


Habis tudung jadi mangsa.. hahaha..

15 comments:

  1. Replies
    1. hehehe.. bila suruh kemas, tak comel dah.. hahaha

      Delete
  2. aida masih mencari lego yg sesuai utk ijat.
    yg dia minat, sha.
    da beli kan few, tak menarik minat dia.
    lelaki kan, concentration dia tak lama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha tak ingat beli lego nie dekat mana.. Tapi memang ada pelbagai bentuk.. Tu yang anak2 Sha suka..

      Delete
  3. Kadang- kadang as a mom kita perlu bijak merangsang pemikiran anak- anak agar tidak jemu ketika di rumah..kena sediakan pelbagai aktiviti..kan?

    ReplyDelete
  4. Budak-budak memang suka Lego :) Kalau dapat yang one set lagi khusyuk bermain. Anak Syaza yang kecik tu pun Syaza belikan dia MegaBlocks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronokkan diorang kalau dapat lego nie.. Idea mereka pun jadi luar biasa..

      Delete
  5. Sampai tudung pun bawa keluar juga😂. Lepas tu, Kak Sha lah yang kena kemaskan😅. Kalau ada anak kecil kat rumah, bersedia jelah untuk rumah disepahkan😂.

    ReplyDelete
  6. Kecik2 saya pon main permainan ala2 gini..tapi kecik2 selalu main anak patung barbie je..maklumlah girl2 gitu..hehe😂

    Anak kak sha tak belikan ank patung ke?

    ReplyDelete
  7. Mmg ralit main benda ni..

    ReplyDelete
  8. Tudung tu jadi tapak piknik diorang ke? 😀

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »