Thursday, July 4, 2019

Drama & Filem Korea Julai 2019

Assalamualaikum..
Hye semua..

Berikut antara drama dan filem dari  Korea yang menarik pada Sha untuk bulan Julai ini.. Pilihan sha semestinya drama dan filem yang ada aksi dan juga supernatural.. Barulah layan bila nak menonton.. Ada yang dah main di tv dan juga online.. Dan ada yang masih belum bersiaran.. Selalunya Sha menonton secara online sahaja selepas tamat kesemua episod disiarkan.. 

 Drama: WATCHER
Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Jul 6, 2019 - Aug 25, 2019
Airs On: Saturday, Sunday
Network: OCN
Rating: Not Yet Rated

 Drama: Hotel del Luna
Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Jul 13, 2019 - Sep 1, 2019
Airs On: Saturday, Sunday
Network: tvN
Duration: 60 min.
Rating: 15+ - Teens 15 or older

 Drama: Doctor Detective
Country: South Korea
Episodes: 32
Airs: Jul 17, 2019 - Sep 5, 2019
Airs On: Wednesday, Thursday
Network: SBS
Duration: 35 min.
Rating: 15+ - Teens 15 or older

Drama: When the Devil Calls Your Name
Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Jul 31, 2019 - Sep 19, 2019
Airs On: Wednesday, Thursday
Network: tvN
Rating: 15+ - Teens 15 or older

 Movie: Scent of a Ghost
Country: South Korea
Release Date: Jul 3, 2019
Duration: 1 hr. 33 min.

Movie: Homme Fatale
Country: South Korea
Release Date: Jul 10, 2019
Duration: 1 hr. 50 min.

12 comments:

  1. wow! peminat korea ni mesti excited nak nonton

    ReplyDelete
  2. Wah selalu nampak Kak Sha update buku, Kali ni macam banyak juga movie review Kak Sha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mood membaca slow sikit awal-awal nie.. hehehe

      Delete
  3. menarik jugak, kene tgk nih... selalunya rakam dulu, ujung minggu baru tengok...
    tertunggu2 jgk drama baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sha, tunggu complete dulu baru tonton..

      Delete
  4. drama bulan lepas pun belum habis tengok lg..hhehe

    ReplyDelete
  5. Homme fatale tu mcm nk tgk laa..tp bila yek nk tgk tu? hahaha

    ReplyDelete
  6. menarik sgt... saya sekarang tgh layan Hotel Del Luna.. hehehe perih juga nak menunggukan episod minggu per minggu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »