Tuesday, July 2, 2019

Biar Mereka Cemburu oleh A. Darwisy

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buku pertama untuk bulan Julai.. Sha baca guna aplikasi Ookbee Buffet.. Hehehe.. Seronok lah juga cuma tak boleh kerap sangat mengadap.. Pedih mata..

Cerita ini menarik.. Kisah Nadia yang belajar tak tinggi, berkerja sebagai konduktor bas tapi sangat minat membaca buku-buku sastera.. Nadia memandang dunia dengan pandangan yang berbeza.. Berjumpa pula dengan si Iedil yang agak gila-gila dan suka mengusik.. Dua karekter yang berbeza tapi akhirnya menemukan titik persamaan kerana niat yang ikhlas dan cinta pada fotografi.. Bukan sekadar cerita cinta yang biasa, sebaliknya sarat dengan pengajaran dna puitis..

Sha baca pada 01.07.2019 dan selesai pada 02.07.2019..


11 comments:

  1. Tak pernah lagi dengar tentang aplikasi Ookbee Buffet. Dah lama ke Kak Sha guna app tu? Banyak tak pilihan buku untuk dibaca?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun baru guna.. Aplikasi ini akak daftar melalui U-Pustaka.. Buku-buku keluaran Karangkraf kebanyakkannya.. Banyaklah juga..

      Delete
  2. so kiranya rostam melepaslah ni yaaa

    ReplyDelete
  3. Baca buku betul lagi best kan akak dari baca yang kat screen? >.<

    ReplyDelete
  4. wow menarik, nak try la pula apps yg ni.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »