Thursday, July 11, 2019

Kisah Seram Malam Jumaat Vol 5 (KSMJ #5) oleh Illya Abdullah, Syasya Bellyna, Aziah Zainal, Saidee Nor Azam

Assalamualaikum..
Hye semua..

Alhamdulillah.. Sedikit demi sedikit Sha cuba bangkit dan membuang perasaan.. Terima kasih pada kawan-kawan yang tinggalkan komen menyokong di entry The Darkness Inside.. Kalau boleh memang tak nak jumpa doktor dah.. Harapnya semua akan kembali pulih.. Kena amik baby step balik.. Buku seterusnya yang Sha baca ini adalah koleksi 4 cerita dalam satu buku oleh 4 orang penulis.. Buku seram dan memberikan ingatan pada kita supaya tak riak dan terlalu menurut kata hati.. kelak padah jadinya..

Pulangkan oleh Illya Abdullah
Barang yang bukan hak milik kita, eloklah jangan ambil.. Jangan ikutkan perasaan sebab nyawa yang menjadi taruhan..

Tumpang oleh Syasya Bellyna
Cerita yang sangat ohsem.. Juli yang mempunyai kelebihan dan diuji dengan gangguan dan orang sekeliling yang ingin mengambil kesempatan.. Mujur ada yang sudi membantu..

Selfie oleh Aziah Zainal
Terlalu asyik berselfie dan cemburukan sahabat baik sampai menyekutukan Allah.. Akhirnya Gila..

Jin Hitam oleh Saidee Nor Azam
Kisah ilmu tak seberapa tapi riaknya kemain.. Akhirnya mengundang padah.. Mujurlah ada ayah yang berilmu..

Sha baca dan selesai pada 10.07.2019..

Pinjam Perpustakaan Negara Malaysia
Published 2018 by Ilham Karangkraf

11 comments:

  1. Cover buku pun dah nampak darknessnya tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. buku ini kalau susun kelima-limanya berbaris akan membentuk satu gambar lengkap..

      Delete
  2. mcm best je, tp kene baca siang2 hari... dh lama tak pi library... nnti nk kene jenguk jgk lah library kt aeon au tuh... banyak sikit novel situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun banyak pinjam dengan Perpustakaan..

      Delete
  3. Menarik blog awak. Kemas sangat. Tak seperti blog saya. Sebenarnya saya blogger baru tak sampai pun sebulan lagi. Mohon support dan ajarkan saya ya...

    Saya juga ada menulis tentang percutian di sebuah pulau di Sabah. Jika sudi bolehlah berkunjung ke blog saya. btw saya dah follow blog awak.

    ReplyDelete
  4. Menarik blog awak. Kemas sangat. Tak seperti blog saya. Sebenarnya saya blogger baru tak sampai pun sebulan lagi. Mohon support dan ajarkan saya ya...

    Saya juga ada menulis tentang percutian di sebuah pulau di Sabah. Jika sudi bolehlah berkunjung ke blog saya. btw saya dah follow blog awak.

    ReplyDelete
  5. Ni kalau PC risau setiap malam takut memanjang.

    ReplyDelete
  6. dah lama tak baca kisah kisah seram.

    ReplyDelete
  7. rindu pulak nak baca novel melayu seram...nampak menarik ni

    Fatina Mudz || Amazing Distance

    ReplyDelete
  8. Mcm best pula cerita selfie tu..

    ReplyDelete
  9. semua perkara seram berlaku pada mlm jumaat ke?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »