Sunday, July 28, 2019

Blogger Challenge | How You Stay Positif

Assalamualaikum..
Hye semua..

Blogger Challenge | How You Stay Positif


Macam mana nak kekal positif.. Buat masa ini sha sentiasa bersyukur setiap kali bangun tidur.. Melalui setiap hari seolah-olah hari ini adalah hari terakhir sha bernafas.. Menggembirakan diri sendiri, suami dan anak-anak selagi boleh kerana sha sendiri tak tahu bila nyawa Sha atau mereka akan diambil.. Ini yang Sha pegang sekarang ini bila kehilangan itu terlalu dekat sebenarnya..

Bersyukur untuk semua perkara.. Walau sekecil kejadian mampu mendatangkan aura positif..

11 comments:

  1. nampaknya kaella kena join blogger challenge ni sebab jari jari dah semakin malas sekarang ni. fuh

    ReplyDelete
  2. Segala puji bagi Allah yang memberikan kita peluang untuk hidup sehingga ke saat ini

    ReplyDelete
  3. setuju.. kalau kite bersyukur.. kite akan sentisa tenang and happy :D

    ReplyDelete
  4. yes. terbaik cara sha.
    bersyukur bangun pagi is something yg kita kena hargai, kan.
    aida setuju :)
    bagi aida, yg terfikir sekarang is --- anak-anak.
    kita kena positif utk dia. life dia. future dia.
    contoh dari kita kan utk dia bina life dia :)

    ReplyDelete
  5. Betul tu, Kak Sha. Apabila kita bersyukur dengan kehidupan kita, kita akan terus positif walaupun macam-macam dugaan yang datang.

    ReplyDelete
  6. Sentiasa positif dengan aturan Allah..ada terbaik menanti kita insyAllah😁

    ReplyDelete
  7. Bersyukur selalu InsyaAllah hati akan jadi lebih tenang :)
    Semoga ALLAH merahmati kehidupan kak sha dunia dan akhirat ..

    ReplyDelete
  8. bersyukur adalah kunci utk kekal positif..

    ReplyDelete
  9. Dengan syukuri apa yang kita ada memang akan buat kita sentiasa positif.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »