Monday, July 8, 2019

Drama "Tomb" #2

Assalamualaikum..
Hye semua..

Perkongsian terakhir mengenai drama/filem dengan tajuk atau tema Tomb/Makam.. Sha ingatkan China je rajin buat drama pasal makam ini.. Tak sangka pula Korea pun akan buat drama bersiri bertemakan makam ini.. Tayangan dijangka hujung tahun 2019.. Kalau tengok pelakon, macam menarik.. Tak sabar nak tunggu.. Selain drama yang Sha kongsikan sebelum ini, filem pun banyak juga.. Antaranya seperti dibawah..

Movie: Mystery
Country: China
Release Date: Nov 14, 2014
Duration: 1 hr. 25 min.

Movie: Tomb Mystery
Country: China
Release Date: Sep 18, 2015
Duration: 1 hr. 30 min.

Movie: Guardians of the Tomb
Country: China
Release Date: Jan 19, 2018
Duration: 1 hr. 30 min.

Movie: Tomb Hunting
Country: China
Release Date: Jul 25, 2018
Duration: 1 hr. 7 min.

Movie: Tomb Story
Country: China
Release Date: Sep 13, 2018
Duration: 1 hr. 30 min.

Movie: Tomb Robbery
Country: South Korea
Release Date: Dec 31, 2019

8 comments:

  1. Dah lama tak tengok movie akak ni Sha..

    Salam ikhwahfillah.. akak dah follow, terima kasih singgah blog akak Dan Komen 😊

    ReplyDelete
  2. I wanna watch the latest oneeeee

    ReplyDelete
  3. nampak sangat menarik movie yang kak sha kongsikan ni. :D

    Fatina Mudz || Amazing Distance

    ReplyDelete
  4. Nampak macam menarik ceritanya. Saya dah lama tak layan drama Korea, Kak Sha. Sekarang ni fokus pd blog & study je. X sempat nak marathom drama Korea😂.

    ReplyDelete
  5. Not bad jugak pasal makam pun boleh buat cerita panjang. Mesti jenis bawa harta bila masuk kubur ni

    ReplyDelete
  6. cuma tomb rider je yg tak termsk heheheh

    ReplyDelete
  7. Byk juga cerita tomb ni ..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »