Tuesday, July 2, 2019

The Outlaws (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Moh le layan filem Korea.. Hehehe.. Sha tersuka pula tengok Ma Dong-Seok ini berlakon.. Terjumpa klip dari filem ini dekat Youtube.. Macam menarik.. Tu yang cuba tengok keseluruhan cerita.. Agak ganas dan menakutkan.. hehehe.. Bukan filem seram tapi filem pasal polis dan gangster.. Ada sorang gangster dari China ini cuba nak ambil alih kawasan dari gangster Korean-China dengan cara yang agak kejam.. Ma Dong-Seok ini pula polis yang agak brutal lah.. Disebabkan sorang gangster ini, habis semua gangster kena sapu bersih.. hehehe..

The Outlaws (2017) | KMovie | Release Date: Oct 3, 2017 | Duration: 2 hr. 1 min. | Genres: Action, Crime |
Jang Chen (Yoon Kye-Sang) came from China and now works as a loan shark in a seedy Chinatown area of Seoul. He's backed up by his bloodthirsty henchmen Wei Sung-Rak (Jin Seon-Kyu) and Yang-Tae (Kim Sung-Kyu). Jang Chen is beyond brutal in his methods to collect money. Meanwhile, Ma Suk-Do (Ma Dong-Seok) is a detective in the Chinatown area of Seoul. He tries to keep the peace, while two Chinese-Korean gangs battle over turf in the neighborhood. Jang Chen makes his move to take over.

8 comments:

  1. suami Mama Yan suka tengok filem Korea... mama Yan biasa biasa je..tp selalunya tak tengok pun

    ReplyDelete
  2. suka nian dengan genre film seperti ini

    ReplyDelete
  3. Isteri saya suka tengok cerita korea ni. Maybe saya bole suggest cerita ni kat dia.

    ReplyDelete
  4. mmg best filem nih, lps tgk filem ni... mmg kalau ada cite yg ma dong seok berlakon mmg layan, dia takde pakej muka tp cara lakonan dia tu best

    ReplyDelete
  5. dia kalau berlakon ganas, mmg ganas betul hehehe

    ReplyDelete
  6. Dia kalau berlakon memang terbaik.. :D

    ReplyDelete
  7. Prlakon2ni familiar esp yg gemuk tu.. glemer kan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »