Tuesday, July 23, 2019

The Witness (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini sangat mendebarkan.. Seorang lelaki menyaksikan pembunuhan kejam di depan mata beliau namun teragak-agak untuk membuat laporan polis dan tanpa sengaja pembunuh mengetahui akan beliau.. Bayangkan lelaki yang ketakutan ini cuba menyembunyikan fakta bahawa beliau melihat pembunuhan itu sebab tak nak pembunuh tu datang dan membunuh beliau dan keluarga beliau.. Tapi rupanya bukan beliau sahaja yang menyaksikan pembunuhan itu sebaliknya ada lagi seorang saksi yang turut melihat.. Bila saksi yang kedua ini cuba mengajak beliau untuk buat laporan, beliau menolak dan sakasi kedua ini telah dibunuh dan beliau menyaksikannya.. Pergh!! Masa ini memang berdebar lah tengok.. Pertembungan antara saksi dan pembunuh.. Cerita dia dari awal sampai habis mendebarkan.. Bila lelaki ini mula beranikan diri untuk buat laporan, polis pula tak berjaya menangkap si penjahat dan keluarga lelaki ini dalam bahaya.. Ending dia memang menyakitkan hati.. Walaupun pembunuh tu terbunuh namun lelaki itu mengetahui sesuatu yang sangat mengejutkan semasa pembunuhan itu berlaku.. 


Mok-gyeok-ja (2018)
Oher Name: The Witness
KMovie •   1h51min • Genre: Action, Thriller • Indo Hardsub  
Director: Kyu-Jang Cho
Actors: Sung-min Lee, Sang-ho Kim, Kyung Jin, Junghwa Bae
Sinopsis: Mok-gyeok-ja is a movie starring Sung-min Lee, Sang-ho Kim, and Kyung Jin. An ordinary man witnesses a cruel murder and becomes entangled in circumstances out of his control.

5 comments:

  1. Tak tengok lagi cite ni. Tapi you punye story telling pon dah rase ngeri. Mesti best giler cite ni>. sy peminat cite hantu. kalau ade geng tegk skali mmg layan. kalau sorg2 takut.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang suspen habislah drama ini.. try lah tengok..

      Delete
  2. Alamak....baca sinopsis aje dah buat jantung berdebar

    ReplyDelete
  3. dah buat jahat pastu menyusahkan org lain pula

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »