Tuesday, July 9, 2019

The Darkness Inside

Assalamualaikum..
Hye semua..

Tak pasti kenapa dan mengapa, tapi perasaan Sha sekarang sangat berat, sarat dan bergumpal..
Emosi terkumpul tanpa dapat diluahkan.. Its happen regularly nowdays.. Sepatutnya tak macam ini.. Tapi sha seolah-olah terkurung dalam satu emosi sedih yang tak mahu pergi.. Membaca pun tak mampu pulihkan semangat Sha, sebaliknya Sha memaksa diri untuk membaca.. 

Emosi kali ini macam tak nak membebaskan Sha.. Walaupun melalui kehidupan seharian seperti biasa tapi Perasaan Sha masih terpenjara dalam kesedihan.. It's feel like i should really get some help like before but its always stuck me from that decisions..Kehilangan tu ke puncanya?? Sha pun tak pasti.. Cuma perasaan sedih tu tak mahu pergi.. Sha luahkan.. dekat blog, dekat encik suami tapi rasa makin terkurung dalam kesedihan.. Rasa makin jauh kedasar kesedihan.. Bukan rasa bebas tapi makin tenggelam.. Ada masanya Sha hilang dalam kesedihan yang tak bertepi.. 

I feel really lost in the maze of sadness.. 
The darkness won't let me go.. 
It hold me so dearly..
The crying never gonna stop..
I was broken badly..
I don't know how to heal it..
The wound struck deeply in my heart..
The pain won't leave me..
It hugs me tight..

The dark keep pulling me deeper..
I was lost so deep in the maze..
I feel the heaviness in my heart..
The needle that pierce through..
The breathing that was heavy..
It feels like i'm going to sink deeper than before..
How can i pull myself..
When i'm already lost in the dark..

I want to be free and happy..
I keep on trying but the darkness keep on pulling me back..
How can my heart be light again..
 Is the sadness really not going to let me go..
I hope i will not be lost forever..


17 comments:

  1. Cuba hiburkan diri sha dengan keluar bercuti ke, jalan2 ke...
    Insya Allah semuanya dipermudahkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat masa ini tak boleh nak ke mana-mana walaupun memang ada niat nak bercuti..

      Delete
  2. Rasanya kita semua akan melalui saat ni dalam hidup. Ada masanya kita terlalu beremosi tapi tak dapat kita luahkan sehingga hal-hal yang sebelum ni boleh buat kita happy dah tak ada effect. Bila benda macam ni terjadi, yang paling penting kita kena ada support dari orang sekeliling. Kena ada orang guide supaya kita tak terus hanyut dengan perasaan. Cari orang yang tepat untuk memotivasikan kita sebab tak semua orang dapat motivate kita. Kalau salah pilih orang, keadaan boleh jadi makin teruk. Semoga Kak Sha diberikan kebahagian, ketenangan dan dijauhkan daripada perkara yang tidak baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin.. Aamiin.. terima aksih untuk doanya..

      Delete
  3. Kak Sha. Jgn la sesedih. Apa apa nk share. ika pun sudi je nak dgr. Whatever it is, be strong kak sha.

    ReplyDelete
  4. Alahai sedih plak baca entri ni malam2 ni :( Semoga kak Sha kuat ya!

    ReplyDelete
  5. kalau tiada bahu untuk bersandar, selalu ada lantai untuk bersujud. ..

    ReplyDelete
  6. kenapa tu sis? tabahkan hati ya..kuatkan semangat. dalam hidup ni memang ada saja dugaan dan cabaran.. i feel u

    ReplyDelete
  7. Berbalik pada DIA,Sha.

    Banyakkan solat taubat. Dan tahajud.

    Ambil masa untuk diri sendiri untuk tenangkan emosi. Dengan dekatkan diri dengan DIA.

    Cubalah Sha. InshaAllah, rasa sedih dan terkurung itu akan hilang. Dan bahagia akan menyusul. Percayalah.

    Jangan biar diri hanyut dan terpenjara dengan emosi sedih lama-lama ya.

    Take care Sha.

    Salam perkenalan dari Ruby

    ReplyDelete
  8. Kak Sha, Kak Sha kena cuba figure out benda yang buat Kak Sha jadi macam ni. Lepas tu cepat-cepat buang. Sama ada toxic people ke, atau masalah apa ke. And teruskan bercerita pada suami, di blog. And paling penting pada Allah. InshaAllah Kak Sha baik-baik saja ya :) Nanti ada masa boleh pergi bercuti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. bila luahkan kat sini, rasa kurang sikit bebanan perasaan tu.. TQ Syaza..

      Delete
  9. Apa yg berlaku Sha? semoga Sha bebas dari perangkap kesedihan ...salam.jumaat, semoga ada rasa gembira utk Sha ...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »