Wednesday, August 31, 2022

Goodreads | Bacaan Ogos 2022

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bulan ini Sha perlahankan pembacaan.. Bukan sebab tak nak tapi macam dah hilang arah.. Hehehe.. Nak kena cari balik inspirasi untuk mula membaca kembali.. Mula tu macam nak baca novel bertemakan patriotik sempena bulan kemerdekaan dan Hari Malaysia tapi macam tak berjaya pula.. hehehe.. Angan-angan je yang ada.. 

Kalau kawan-kawan ada cadangan buku yang best, boleh tinggalkan diruang komen.. 


8. Vignette oleh Syud - ebook 


Random Photo #9 2022

Assalamualaikum..
Hye semua..

Jomlah layan gambar-gambar sepanjang Ogos ini..

Menambah stok tisu di rumah.. Sekotak ini ada 30pcs.. Okaylah.. Sha beli di shopee.. Tisunya lembut.. Berbaloi beli..

Ini comfort food buat Sha..
Beryl's Chocolate - Assorted Flavour (RM18.70) Beli dekat Shopee je dapat harga ini.. Dekat pasaraya dah RM23.90 sekarang ini..
Almond Dark Chocolate
Almond Bittersweet Chocolate
Almond Milk Chocolate
Assorted Almond Chocolate

Bila dah tak berkenan dengan kantin, kita bawa je maggi, sayur dan udang.. Beli periuk elektrik comel, masak kat pejabat.. Puas hati.. Tak ada nak sakit hati beli makanan, bayar tapi macam kita minta free pula.. Hurm..

Rezeki.. Ada staf belanja.. Pisang berangan..

Cempedak dan biji cempedak yang direbus.. Lama tak makan.. Inipun ada staf yang bawa..

Kacang kuda rebus.. RM2 sebekas.. Pakcik yang berniaga kacang ini kadang ada, kadang tak ada.. Ikut rezekilah kalau nampak dia jual, memang singgah beli..

Imani.. Tak sihat ini tapi nak gi sekolah juga..

Beli laci berkunci untuk letak barang-barang peribadi di pejabat..

Chekur.. MIL nak buat ubat..

Makan maggi sup di pejabat.. 

Masa nak ambil anaklah dia sebok nak buat jalan.. Walhal, jalan ini elok je.. Tak ada pecah-pecah ke apa.. Tak faham sungguhlah.. Jalan elok dibaiki.. Jalan tak elok tak pula nak dibaiki..

Ada kawan bagi masak lemak itik salai.. Pergh!! Lembut itiknya dan masak lemaknya tak terlalu pedas..

Menu sarapan pagi.. Popia sira dengan kopi panas..

Selamat Menyambut Hari Kebangsaan Ke-65

Tuesday, August 30, 2022

Coretan 30 Ogos 2022

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ini buat makan-makan lagi, sarapan dan makan tengahari.. Tiap-tiap bulan geng kami memang ada buat kutipan duit untuk makan-makan ini.. Jadinya memang meriahlah.. Menu makanan nya tak adalah banyak tapi bila ada yang bawa menu tambahan, nampaklah banyak.. Kenyang sampai petang.. Sambil makan sambil bincang hal berkaitan kerja.. Waktu inilah baru dapat sembang dengan bos..

Menu sarapan pagi mee goreng, burger McD, kuih muih dan air teh O..

Salad Kentang..
Bos bawa..

Menu sarapan pagi Sha.. Mee goreng, salad kentang dan kopi..

Menu makan tengahari ada nasi putih, air asam tomato, ayam bakar, daging bakar dan pajeri terung..

Filem Korea | Alienoid (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Pergh!! Ohsem betul.. Tapi tu lah, bersambung pula.. Memang satu filem yang menarik..Tambah-tambah bila ada Woo Bin.. Syok gila tengok Woo Bin dalam ini.. hahaha.. 

Kisah alien yang mencari penempatan baru dan menjadikan bumi sebagai sasaran.. Kisah bermula di zaman lampau dan kemudian berpindah ke masa kini.. Ada polis alien aka Guard yang tugasnya menangkap alien jahat tapi bila muncul 3 alien jahat bersama kapal angkasa yang membawa asap merbahaya, Guard terpaksa membawa mereka ke zaman lampau.. Namun kenderaan yang membawa asap merbahaya untuk penduduk bumi masih berada di masa hadapan.. 

Memang syoklah layan.. Banyak aksi lawan-lawan.. Syok owh.. Dua jam tu tak terasa lama pun.. hehehe..

Movie: Alienoid
Also Known As: Alien + People, Alien + Person , Alien + Man, Alien, Oegye+In, Wegye+In, 외계인, Alien + People Part 1
Screenwriter & Director: Choi Dong Hoon
Genres: Action, Adventure, Sci-Fi, Fantasy
Country: South Korea
Release Date: Jul 20, 2022
Duration: 2 hr. 22 min.
During the Goryeo dynasty, Taoists try to take a mysterious sword. In the present day, aliens appear on Earth. A time door soon appears between late Goryeo dynasty period and the present day. Due to this, chaotic situations occur.    
(Source: AsianWiki)

Monday, August 29, 2022

Drama Thai | School Tales the Series (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Aduh!! Entah macam manalah boleh tertengok drama ini.. Walhal bukanlah berani sangat pun.. Tambahan pula filem seram dari Thailand biasanya ngeri dan memualkan selain seram.. Tapi tulah, lepas baca review Farhana School Tales the Series (2022) ini terus cam teruja nak tengok.. Sha tak review detail macam Farhana, tau, jadi kalau korang nak yang detail kena klik tajuk School Tales the Series (2022) ini..

Ada yang logik dan ada yang tak ketahuan punca dramanya.. Paling selalu dah tentula berkaitan buli.. Buli ini menjadi salah satu sebab kenapa manusia mengambil tindakan di luar jangka.. Sama ada terpengaruh dengan bnda tak betul ataupun mengambil jalan singkat.. Setiap cerita, ada pengajarannya.. Sama ada pada yang membuli, mangsa mahupun orang yang tak peduli.. Semuanya bertanggungjawab.. 

Antara kesemua drama ini Sha paling suka episod 5 sebab kelakar.. Walaupun 2 pelajar tu nakal namun kerana usaha mereka, akhirnya kepala cikgu mereka dijumpai.. Memang bestlah dan Sha sokong cadangan Farhana untuk drama ini dipanjangkan.. Mesti layanlah..

Drama: School Tales the Series
Also Known As: Rong Rian Phee Mee Yu Wa...
Director: Mike Phontharis Chotkijsadarsopon, Tum Putipong Saisikaew, Nuttapong Wongkaveepairoj
Screenwriter & Director: James Thanadol Nuansut, Songsak Mongkolthong, Saniphong Suddhiphan
Screenwriter: Junior Ratruedee Pinkaeo, Manow Thanjira Chaengaranyik, Auii Warissara Ajananeungnit, Adirek Phothong
Genres: Horror
Country: Thailand
Episodes: 8
Aired: Aug 10, 2022
Aired On: Wednesday
Original Network: Netflix
Duration: 49 min.
"School Tales the Series" is a new Thai horror anthology of eight terrifying ghost stories set in schools, crafted by six Thai directors skilled in the art of scaring audiences. 
(Source: Netflix press release) 

~~ Adapted from eight hit comics. ~~

Drama US | Daredevil S1 (2015)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama superhero yang lebih seperti amnusia biasa cuma punya kelebihan dari segi deria yang extra peka.. Sha saja tengok.. Walaupun tahu ada 3 seasons tapi cam best nak layan.. Okaylah pada Sha sebab season 1 ini lebih fokus pada permulaan Matt untuk jadi Daredevil dan seragam dia pun biasa je.. Nampak dia punya seksanya nak lawan penjahat dengan tak ada suit yang betul-betul boleh lindungi diri dia.. Ingat mudah ke nak lawan penjahat tanpa membunuh.. Tu belum lagi bila emosi menguasai, tindakan kita pun akan jadi luar jangka.. Dalam masa yang sama Matt kena berdepan dangan kawan dia yang rasa tertipu bila tahu dia rupanya Daredevil.. 

Episod akhir baru nampak suit dia yang ohsem tu.. 

Daredevil
2015 ‧ Sci-fi ‧ season 1
Matt Murdock manages to overcome the challenges that he faces due to him being blind since childhood and fights criminals as a lawyer and Daredevil.

Sunday, August 28, 2022

Filem China | Nine Dragons Mysterious Coffin (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini Sha tonton di iQiyi.. Kisah ini mengenai kehebatan Di Renjie sebagai seorang penyiasat dalam menyelesaikan kes.. Kali ini beliau terpaksa berdepan dengan mayat hidup dan juga keranda yang muncul di 9 tempat.. Semuanya bermula dengan beberapa penduduk kampung yang menggali kubur dan melepaskan naga emas.. Bencana demi bencana menimpa.. Rupanya semuanya kerana tidak berpuas hati dengan peralihan kuasa maharaja..

Movie: Di Renjie - Nine Dragons Coffin
Also Known As: Detective Dee and Nine Dragon Coffin, Di Ren Jie Zhi Jiu Long Xuan Guan
Genres: Action, Historical, Mystery, Fantasy
Country: China
Release Date: Jul 30, 2022
Duration: 1 hr. 10 min.
In the year of Yi Feng, a group of tomb robbers unearthed a mysterious human-eating coffin, and the golden dragon rose up from the coffin. Detective Dee is ordered to investigate and he finds out that the corpses, who are human-eating and not afraid of swords, are related to the family of Empress Wang, who was exiled to the south of the country twenty years ago. The night of the dragon and the phoenix where people enjoy the lanterns, the eerie sound of flutes floating in the sky over Chang'an City, the zombies crawl out of the nest, biting everyone they see. Detective Dee and Li Lingwei led the army to fight to the zombies, but the city's soldiers become lesser and lesser. The compulsion of the army is growing, the only way is to wait until dawn, for the zombies to burn themselves in the sun, but they can hold out?

Drama Thai | Rose In Da House (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Mengekek tengok drama ini.. 6 artis terperangkap dalam sebuah banglo.. Mereka ke banglo tu sebenarnya untuk berlatih sebelum melansungkan konsert mereka.. Tapi tanpa mereka sedari ada sesuatu yang lain bersama mereka.. Seawal cerita je dah buat Sha gelak berdekah.. Memang boleh buat kita yang tengok stress free.. Hahaha.. Memang sakanlah diorang kena kacau dengan Rose hantu yang dah lama menghuni dalam banglo tu.. Hahaha.. Rose ini peminat diorang sebenarnya, tak ada niat jahat pun.. Lebih pada mengusik.. Hahaha.. Kelakarlah..

Drama: Rose In Da House
Native Title: Rose In Da House
Also Known As: BE MY BOYFRIENDS 2
Director: David Bigander
Genres: Music, Horror, Comedy, Supernatural
Country: Thailand
Episodes: 7
Aired: Jun 15, 2022 - Jul 6, 2022
Aired On: Tuesday, Wednesday
Duration: 50 min.
Six actors/singers have to stay under the same roof to practice singing and dancing which is the mission for 'BE MY BOYFRIENDS 2’ project. But they are unaware that there is also……. in da house! 
(Source: The DND)

Munchy's Oat Krunch: Chunky Hazelnut

Assalamualaikum..
Hye semua..

Memang bestlah layan biskut ini.. Ada oat dan juga kacang hazel.. Paling best makan ini, bila ianya mengenyangkan.. Bukanlah nak diet ke apa, tapi ada masanya macam tak lalu nak makan nasi.. Jadinya ini salah satu alternatif makanan buat Sha.. Kebetulan pula biskut ini ada macam-macam rasa.. Bolehlah tukar-tukar.. Harga Sha tak ingat.. Kalau tak silap dalam RM2 lebih atau RM3 camtu..


Dapatlah setengah balang kecik..

Saturday, August 27, 2022

Drama Korea | Start Up the Engine (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama pendek yang sangat comel.. Kisah Dae Hyun yang berkerja sebagai seorang mekanik.. Dae Hyun ini sangat cekap dan kerana kecekapan beliau, setiap episod beliau berjaya membantu pelanggan membaiki kereta dan dalam masa yang sama memikat Yu Hwa.. Memang comellah drama ini.. 

Drama: Start Up the Engine
Also Known As: Starting Today, Engine ON, From Today Engine On, Oneulbuteo Enjin On, Engine on From Today
Director: Kim Dae Woong
Genres: Comedy, Drama
Country: South Korea
Episodes: 4
Aired: Jun 29, 2021 - Jul 20, 2021
Aired On: Tuesday
Original Network: Daum Kakao TV
Duration: 20 min.
Cha Dae Hyun works as an auto mechanic. He has a strong passion and talent for working on cars. Thanks to his grandfather, who ran a car repair shop in the countryside, he developed his love for cars. With his personal life, Cha Dae Hyun has a crush on Noh Yu Hwa, but he is shy about expressing his feelings to her. She works as a manager at the car repair center where Cha Dae Hyun works. She has a charming personality, but she also carries an emotional scar that she can't forget.
(Source: AsianWiki)

Filem India | Cadaver (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem yang sangat ohsem.. Walaupun tak berapa bagus bila doktor bedah mayat yang menguasai keseluruhan jalan cerita berbanding polis penyiasat tapi Sha suka.. Hahaha.. Sha suka bila heronya perempuan..

Filem ini bermula dengan pembunuhan tapi pembunuh yang disyaki berada dalam penjara.. Dr. Badra diminta berkerjasama dengan Vishal untuk menyelesaikan misteri pembunuhan yang berlaku.. Saat menyiasat, mereka kena bermula dengan kematian Angel.. Semasa melakukan autopsi keatas mayat Angel, mereka menemukan sesuatu yang tak disangka dan ini telah membuatkan mereka menyiasat keseluruhan kes..

Memang bestlah tengok gabungan Dr. Badra dengan Vishal ini.. Mantap..

Cadaver
2022 | Crime, Drama, Mystery |2h 3m
A high profile murder baffles the cops when a prison inmate claims responsibility and promises more deaths. Will the police surgeon Bhadra crack this mystery?

Sing by Pentatonix

Assalamualaikum..
Hye semua..

Salam hari Sabtu.. Semoga hari anda ceria dan penuh semangat.. Let's go!!


Sing by Pentatonix
Itt doesn't matter if your days are long (Sing!)
It doesn't matter if your night's gone wrong (Sing!)
Just clap your hands and stomp your feet and sing it (Whoa, sing!)
It doesn't matter if he let you go (Sing!)
It doesn't matter if she hurt you so (Sing!)
Get up and dance, just feel that beat and sing it (Whoa, sing!)

I don't know what you've been told
But music make you lose control

Sing, sing, sing, sing
Sing it out as hard as you can
Make 'em hear ya from LA to Japan
Don't let 'em bring you down
This is how we do it now
Go and roll them windows down and
Sing, sing, sing, sing
Sing it with your hands in the sky
Light it up like it's the 4th of July
Don't let 'em bring you down
You know what I'm talking 'bout
A little bit louder now

It doesn't matter if you're way off track (Sing!)
Feel like you're headed for a heart attack (Sing!)
Just raise your voice and bring the noise and sing it (Whoa, sing!)
Sing for your mama, sing for your daughter (Sing!)
Sing for you sisters, misters, best friends, brother (Sing!)

Cause I don't know what you've been told
But music make you lose control (Sing!)

Sing, sing, sing, sing
Sing it out as hard as you can
Make 'em hear ya from LA to Japan
Don't let 'em bring you down
This is how we do it now
Go and roll them windows down and
Sing, sing, sing, sing
Sing it with your hands in the sky
Light it up like it's the 4th of July
Don't let 'em bring you down
You know what I'm talking 'bout
A little bit louder now

Sing it for your mama, ay
Sing it for your papa, ay
Sing it for the whole world
For your boy or girl, for your #1 bae
KO on the beat, okay?
I'm the human 808
Go ahead, go sing it, don't talk
Cause the beat won't stop
No way, way, way, way

Sing, sing, sing, sing
Sing it out as hard as you can
Make 'em hear ya from LA to Japan
Don't let 'em bring you down
This is how we do it now
Go and roll them windows down and
Sing, sing, sing, sing
Sing it with your hands in the sky
Light it up like it's the 4th of July
Don't let 'em bring you down
You know what I'm talking 'bout
A little bit louder now
You know what I'm talking 'bout
Sing a little bit louder now

Ooh
Ooh
Ooh
Ooh

Let me hear you sing

Friday, August 26, 2022

Filem US | Day Shift (2022)

Assalamualaikum.. 
Hye semua..

Cerita mengenai pemburu pontianak bernama Bud.. Dah ada anak dan isteri tapi disebabkan kerjaya dia, mereka terpisah.. Bud dah ditemdang dari persatuan pemburu sebab suka bertindak sesuka hati.. Bila ibekas isteri dan anak dia nak pindah, Bud terpaksa merayu persatuan untuk terima dia semula.. Melalui persatuan, Bud dapat terima wang yang lebih mahal bila berjaya bawa balik taring pontianak yang dibunuh.. Namun persatuan meletakkan syarat supaya Bud memburu di waktu siang dan diberikan rakan sekerja iaitu Seth.. Tugas Seth ini untuk melaporkan kepada persatuan sekiranya Bud melanggar etika memburu pontianak..

Memang lajulah filem ini.. Paling seronok tengok babak kejar mengejar antara pontianak dan Bud.. Kemudiannya bila Seth ditukar menjadi pontianak dan berkerjasama dengan Bud menghapuskan sarang pontianak.. Awesome gila..

Day Shift
2022 ‧ Comedy/Fantasy ‧ 1h 54m
A hardworking dad out to provide for his daughter uses a boring pool-cleaning job as a front for his real gig: hunting and killing vampires.

HausBoom X Cheers: Perisa King Cola

Assalamualaikum..
Hye semua..

Air berkarbonat rasa kola.. Okaylah sedap diminum sejuk-sejuk.. 1 tin ini Sha minum 2 hari.. Gas dia memang padu dan power.. Sha buka sebelah malam dan minum separuh.. Separuh lagi, Sha minum ke esokkannya.. Gas dia masih ada lagi tau.. Walaupun tak sekuat masa mula-mula buka tapi masih ada.. Pergh!! Dasyat.. Sha pun tak sangka.. Memang tak habis nak minum sekaligus, tu yang simpan separuh.. Sha beli dekat 7Eleven sebab ada promosi.. RM2 je satu tin..

RM2

Drama Korea | Alice, the Final Weapon (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama yang agak complicated lah juga.. Kisah dua pelajar yang melalui kehidupan di luar jangkaan manusia.. Trauma yang tak disangka.. Alice aka Han Winter merupakan seorang pembunuh upahan.. Diajar dan dijadikan pembunuh walaupun tak pernah bersetuju.. Bila Alice lari dari organisasi yang mendidik dia, Alice dijaga oleh Mr. Han.. Mereka merancang untuk mendedahkan aktiviti organisasi tu.. Pelajar yang kedua pula ialah Seo Summer.. Seo ini ada masalah trauma bila dia melihat mak dia mati bunuh diri.. Kerana kejadian tu Seo tak boleh tidur dan dia mendapat tahu yang dengan kesakitan, kesakitan yang sedia ada akan hilang.. Jadi Seo biarkan diri dia dipukul.. Sampailah satu kejadian dimana masa Seo dipukul, alice selamatkan dia.. Bermula dari sini mereka saling membantu..

Episod 3 kalau tengok memang buktikan yang wanita ini makhluk rumit.. Awalnya Alice suruh Seo buat tak tahu dan tak kenal dia.. Tapi bila Seo mula buat tak peduli, Alice pula sibuk tegur dia.. Rumitkan..

Drama: Alice, the Final Weapon
Also Known As: She's the Last Weapon, Ultimate Weapon Alice, Choejongbyeonggi Geunyeo, 최종병기 그녀
Screenwriter & Director: Lee Byung Hun, Seo Seong Won
Genres: Action, Romance, Youth, Drama
Country: South Korea
Episodes: 8
Aired: Jun 24, 2022 - Jul 8, 2022
Aired On: Friday
Duration: 35 min.
Gyeo Wool might look like just another normal high school student but in reality, she harbors a dark secret: she’s actually a trained killer. Posing as a transfer student to hide her true identity, Gyeo Wool does her best to blend in, but it’s not easy. Especially not after she meets Yeo Reum.

Unlike his classmates, Yeo Reum spends most of his life feeling nothing at all. Having experienced extreme trauma in the past, Yeo Reum is only able to feel alive when he’s in pain. Accepting pain as his only connection to a “normal” life, Yeo Reum has no problem getting involved in Gyeo Wool’s life, especially not once he realizes there’s something very different about her.

Though neither expected to be involved in each other’s lives, Gyeo Wool and Yeo Reum have no choice but to stay together after a criminal organization begins to hunt them down. Will this unlikely duo prove victorious in an increasingly deadly game of cat and mouse?

Thursday, August 25, 2022

Catatan 25 Ogos 2022

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha masih lagi bercuti hari ini.. Hari ini uruskan pembelian barang-barang keperluan rumah.. Seronok betul bila beli barang hati biasa macam ini.. Lengang dan tak payah nak bersesak-sesak.. Pilih barang pun boleh bersenag-senang.. Lama dah tak merasa macam ini sejak endemik.. Kemudian ke bank untuk buat pertukaran duit RM1.. Senang nak bagi belanja sekolah anak-anak.. Hehehe.. Sambil tu isi borang permohonan pas kenderaan untuk tahun terkini dan hidupkan roadtax kenderaan encik suami.. Lega bila dapat selesaikan banyak hal.. 

Breakfast Sha pagi ini, aiskrim Nestle Cappucino.. Makan ini sambil lepak dalam kereta dan dengar radio.. Asyik.. Masa ini baru lepas hantar anak ke sekolah..

Lunch pula dating dengan encik suami.. Bila sesekali dapat peluang dating, kena manfaat kan.. hehehe.. Sekarang dah agak susah nak makan berdua..

Hasil tangkapan semasa berbelanja cari barang rumah.. hehehe.. Promosi murah, kenalah beli.. ye tak.. Alasan je kan..

Filem US | Last Seen Alive (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini bagi satu pengajaran yang bagus.. Jangan semudah itu mengikut orang walaupun orang tu kita kenal.. Hati manusia ini kita tak tahu ada apa.. 

Semuanya berpunca dari sikap Lisa yang pergi dekat seorang lelaki.. Bila diselidiki, lelaki tu Lisa kenal tapi bukanlah orang yang rapat dengan dia.. Berhenti dekat stesen minyak.. Lisa masuk nak guna tandas dan beli air.. Will pula dekat luar isi minyak.. Tapi lepas tu Lisa hilang macam tu je.. Bila nak tengok CCTV, penjaga kedai tu tak bagi.. Polis datang katanya cctv rosak.. Polis pergi, Will tengok cctv menyala.. memang dia masuk dan rampas je hard disk cctv tu.. Bawa pergi balai polis, baru tahu ada seorang ellaki tegur Lisa dan ajak ke kereta... Lepas tu cctv dihalang lori, tak tahu apa jadi..

Semudah itu je untuk diculik.. Penculik, pekerja kedai stesen minyak bersubahat.. Memang berdebar-debarlah..

Last Seen Alive
2022 ‧ 1h 36m
Genre: Action, Mystery & Thriller
Will Spann's marriage with his wife Lisa Spann is about to end. On their way to her parents' home, Lisa mysteriously disappears at a gas station. Will searches for her with the help of her parents and the local police. Soon, he becomes a suspect as he takes matters into his own hands.

Hershey’s Cocoa Creations: Rich Coffee

Assalamualaikum..
Hye semua..

Yeah!! Akhirnya jumpa juga.. Jenuh cari yang ini.. Berjodoh di 7Eleven.. Jadinya harga dia mahal sikitlah.. Flavour yang sebelum ini Sha beli dengan harga RM4.20 je.. Tapikan berbaloilah sebab Sha suka kopi dan coklat.. Bila bergabung rasa dia jadi extra sangat pada Sha.. Buka je pembungkus tu dah boleh bau kopi.. Pergh!! Terbaiklah kopi dan coklat gelap bergabung, meletop dalam mulut.. Hahaha.. Memang kena beli lagi ini.. Kikikiki..


RM5.90

Ketulan biskut yang rangup.. Awesome..
Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »