Monday, August 15, 2022

Coretan 15 Ogos

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sebenarnya hari Sabtu lepas ada event mandi sungai untuk team pejabat tapi Sha tak dapat nak joint.. Oleh kerana makanan banyak lebih, hari ini main masak-masak kat pejabat.. Buat nasi beriani dan ayam bakar.. Lepastu main tukar-tukar hadiah..

Nadi Beriani, ayam bakar dan air asam tomato..

Hadiah orang dewasa yang ada tag oren ti.. Untuk anak-anak tag hijau.. Anak-anak dapat biskut..

Ini hadiah dalam paper bag tu..
Ada hand sanitiser, sabun mandi ketul dan sabun pencuci.. Meriah..

"this is what heartbreak feels like" by JVKE

Assalamualaikum..
Hye semua..

Muzik dia mengancam gila.. Jom layan..


"this is what heartbreak feels like" by JVKE
Pretty little liar
Whatchu gonna say
Tell me that you love me
Lying to my face
i know you double crossed me
girl you’re such a fake
What a shame
Guess my lover was a snake
 
Pretty little liar
Whatchu gonna say
Tell me that you love me
Lying to my face
i know you double crossed me
girl you’re such a fake
What a shame
Guess my lover was a snake

Pretty little liar
Whatchu gonna say
Tell me that you love me
Lying to my face
i know you double crossed me
girl you’re such a fake
What a shame
Guess my lover was a snake

Yes I Feel like i'm choking’
Breakin up cuz we already broken
Snake emoji on my phone when you callin
cuz our Love Doesn't ‘feel like falling’

When i Cry myself to sleep
I see you in my dreams
I can’t breathe 
‘Bout to hyperventilate

Hiding your phone when you’re sleeping 
Stayin out late on the weekend
Deep down I knew u were cheating
But I didn’t wanna believe it

I'm busy fighting my demons, you were so deceiving’ messin wit my feelings
You were my garden of eden, now i'm leaving

Pretty little liar
Whatchu gonna say
Tell me that you love me
Lying to my face
i know you double crossed me
girl you’re such a fake
What a shame
Guess my lover was a snake

Pretty little liar
Whatchu gonna say
Tell me that you love me
Lying to my face
i know you double crossed me
girl you’re such a fake
What a shame
Guess my lover was a snake

Whatchu gonna say
Tell me that you love me
Lying to my face
i know you double crossed me
girl you’re such a fake
What a shame
Guess my lover was a snake

Hokkaido Baked Cheese Tart Premium: Salted Caramel & Sakura Orange Cheese

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hadoi.. Entry ini lupa nak pos.. Sepatutnya dua minggu lepas tapi tu lah, mood ke laut dalam sampai tak perasan.. Membaca pun tak banyak lagi, Ogos dah nak setengah bulan berlalu nie.. Jomlah tengok tart apa yang Sha beli..

Bila dah singgah Ipoh Parade, haruslah membeli Hokkaido tart.. Selalu Sha beli yang saiz kecik2 tu je.. Beli 6 percuma 1.. Lepas tu ternampak 2 tart baru, sha pun belilah.. Nak cubakan..

Macam ini je dia bungkus.. Memang penyeklah tart tu.. Sedih je.. Habis comot dan melekat dekat pembungkus tu.. Harga dengan pembungkusan tak setanding.. Sedih.. hehehe..

Salted Caramel - RM6.60
Okaylah.. Tak adalah masin sangat.. sedang elok je rasa dia.. Compliment each other gitu.. Kikiki.. Atas dia tu ada cornflakes dengan hirisan badam kalau tak silap.. Rangup..

Sakura Orange Cheese - RM6.60
Sedaplah rasa dia.. Awalnya Sha ingatkan pelik tapi tak.. Kena je dengan tekak Sha.. Ada rasa masam-masam oren tu tapi tak terlalu kuat.. Memang seimbanglah dengan cheese dia..

Ini rupanya cheese tart premium tu dekat stall Hokkaido..

Sunday, August 14, 2022

Hershey's Cocoa Creations Mixed Berries

Assalamualaikum..
Hye semua..

Coklat baru dari Hershey's ini merupakan coklat gelap dengan rasa buah beri yang pelbagai beserta ketulan biskut mentega.. Memang bau buah beri tu semerbak bila kita bungkusan coklat ini.. Best.. Tambahan pula dia guna coklat gelap, memang lagi umph jadinya..

Hershey's Cocoa Creation ini ada 3 rasa.. Ini salah satunya..

Hershey's Cocoa Creations Mixed Berries Flavour Chocolate Bar (40g)
RM4.20

Ketulan kecil-kecil tu biskut mentega tau.. Sedap kunyah dia..

ebook | Aku Dengar Kat Tepi Pantai Ada... (Aku Dengar... #15) oleh Chang Lip Wei

Assalamualaikum..
Hye semua..

Jalan-jalan tepi pantai.. Tengok sunrise dan sunsets.. Dimana-mana, ada je kisah dan tragedi.. Kali ini pantai pula.. Tsunami, lemas dan tragedi yang tak disangka.. Namun setiap yang berlaku, ada pengajarannya.. Kena berhati-hati dan sentiasa beringat.. Jangan terlalu ghairah dan seronok melampau..

Sha baca dan selesai pada 14.08.2022..

Sha pinjam dan baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..
Published April 2018 by Kadokawa Gempak Starz Sdn Bhd

Filem United States | Zombies 3 (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ini filem ketiga dari siri Zombies ini.. Zombies (2018) dan Zombies 2 (2020).. Nampaknya filem ini keluar setiap 2 tahun.. hehehe.. Filem ketiga ini ada alien dan juga Addison akhirnya menemui asal dia.. Rupanya Addison ini separuh alien dan separuh manusia.. Alien ini muncul sebab nak cari peta ke Utopia yang di sembunyikan oleh alien yang pernah datang ke bumi lama dahulu.. Malangnya Alien ini tak nak berterus terang, menyamar bagai.. Kalau bagi tahu awal-awal kan senang.. Tak payah lah polis Z nak tangkap diorang.. Tapi lepas tu tak jadi ceritalah kan.. Hahaha.. Best je filem ini.. Filem mengenai zombie, serigala jadian, alien dan manusia.. Paling best sebab muzikal filem..

Zombies 3
2022 ‧ Musical/Sci-fi
Zed anticipates an athletic scholarship while Addison gears up for Seabrook's first international cheer-off. Then suddenly, extraterrestrial beings arrive in Seabrook, provoking something other than friendly competition.

Saturday, August 13, 2022

Cekyana: Sup Steamboat

Assalamualaikum..
Hye semua..

Semalam buat makan-makan.. Oden dan steamboat sebab ada yang tak boleh makan kuah oden yang pedas tu.. Kenalah buat 2 jenis.. Kebetulan rakan pejabat Sha ada rempah Sup steamboat Cekyana ini, jadi dia bawalah.. Sedap rupanya.. Nak buat dia pun mudah sebab serbuk bukan pes.. Memang senang sesangat.. Didihkan air lepas tu masukkan je serbuk steamboat ni.. Biarkan sampai dia mendidih sebelum masukkan bahan-bahan yang kita nak makan..

Oden ini rakan pejabat yang punya.. Dia beli 2 percuma 1.. Hat ini dapat percuma..

Warna dia macam soto.. Didihkan air, pastu masuk je serbuk steamboat cekyana tu.. Bila dah mendidih baru masukkan bahan yang kita nak makan..

Selepas mendidih.. Bolehlah masukkan sayur dan bebola serta hot dog..

Dah boleh makan..

ebook | GARGLE: Himpunan Cerita Lucu Para Pesakit & Konco-Konconya oleh Fahd Razy (Editor)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Walaupun buku ini hanya menghimpunkan cerita pendek melibatkan pesakit dan doktor namun banyak cerita.. Tu yang jadi lama pembacaan.. ada yang kelakar tk payah ceritalah.. Ada yang biasa-biasa sahaja.. Ada juga yang menyentuh perasaan.. Bergantun pada anda yang membaca.. Buku ini lebih santai dari buku-buku perubatan yang pernah sha kongsikan sebelum ini.. Memang syok layanlah.. Mohla membaca..

Sha baca pada 12.08.2022 dan selesai pada 13.08.2022..

Published 2019 by Penerbitan Kata Pilar
Sha pinjam dan baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..

Animasi US | I Am Groot (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Animasi yang comel.. 5 episod je.. Setiap episod pendek je, dalam 5 minit macam tu.. Memang comellah tengok baby groot ni.. Setiap episod memang kelakarlah ditonton.. hahaha..

E
I Am Groot
2022 ‧ Sci-fi ‧ 1 season
The mischievous toddler Baby Groot learns how to grow up amongst the trouble in the stars along with the help of his friends and family in the ragtag superhero team the Guardians of the Galaxy..

Friday, August 12, 2022

Coretan 12 Ogos

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ini ada aktiviti Unit iaitu memasang bendera Malaysia sempena Sambutan Bulan Kemerdekaan dan Hari Malaysia.. Sambil-sambil tu, kami buat makan-makan juga.. Buat Oden dan Steamboat.. Sebab ada yang tak makan pedas.. Kenalah ada dua kuah.. Seronok juga memasang bendera sebab yang memanjat dan kerja berat dilakukan oleh lelaki.. Kalau dulu kena buat sendiri.. hehehe.. Kali ini tukang pegang dan hulur cable ties, kutip sampah, pegang bendera dan batang kayu je.. hehehe..

Oden dan steamboat..

Tolong angkat mende alah nie.. Ringan tapi mampu menampung berat seorang lelaki..

Sorang memanjat dan mengikat.. Yang lain memegang dan menghulur.. Hehehe.. Yang posing pun ada..

"this is what falling in love feels like" by JVKE

Assalamualaikum..
Hye semua..

Satu lagi lagu yang menarik muziknya.. Liriknya yang simple tapi sweet.. Memang layanlah..


"this is what falling in love feels like" by JVKE
feel like sun
on my skin
so this is love
i know it is
i know it sounds super cliche
but you make me feel some typa way
this is falling, falling in love

i got a lot on my mind
got some more on my plate
my baby got me lookin' forward to the end of the day
whatchu say you and me
just forget about the past
throw it in the trash
whatchu say you and me
live the life we never had
like we're never going back
 
feel like sun
on my skin
so this is love
i know it is
i know it sounds super cliche
but you make me feel some typa way
this is falling, falling in love
i know it sounds super cliche
but you make me feel some typa way
this is falling, falling in love

Yeah, this is falling, falling in love
Yeah, this is falling, falling in love
Yeah, this is falling, falling in love

ebook | Aku Dengar Kat Tepi Sungai Ada... (Aku Dengar... #14) oleh Max (小满)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kisah yang berlaku di tepi sungai.. Ada kejadian yang menyedihkan dan ada juga kejadian yang memberikan pengajaran.. Setiap yang berlaku pasti ada sebabnya.. Jangan terlalu seronok kerana ada yang memerhati.. Kisah berkaitan budak sekolah pasti ada kejadian buli..

Sha baca dan selesai pada 11.08.2022..

Sha pinjam dan baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..
Published February 2018 by Kadokawa Gempakstarz Sdn. Bhd.

Thursday, August 11, 2022

Filem US | The Batman (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha okay je siapa pun yang bawa watak Batman sebab lebih tertarik dengan suit Batman tu sendiri berbanding orang di sebalik suit.. hehehe.. Watak yang guna suit ini okay lagi sebab kita tak nampak langsung dia punya ekspresi wajah semasa dia pakai suit berbanding watak yang tak ada suit.. Sekadar pendapat Sha yang bukan peminat fanatik.. hahaha.. 

Robert Pattinson ini pada Sha dia berjaya bawa watak Batman ini dengan penuh emosi.. Nampaklah emosi pada pandangan mata dia tu.. Lepas tu filem Batman kali ini lain macam dia punya gelap.. Gelap yang bagi bermacam-macam rasa pada Sha.. Memang gandingan menariklah Bruce Wayne aka Batman dengan Lieutenant James Gordon tu.. Suka tengok diorang betkerjasama dan saling mempercayai tanpa tergugat.. Memang nicelah filem Batman ini..

The Batman
2022 ‧ Action/Adventure ‧ 2h 56m
Batman is called to intervene when the mayor of Gotham City is murdered. Soon, his investigation leads him to uncover a web of corruption, linked to his own dark past.


ebook | Vignette oleh Syud

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sebenarnya Sha dah pinjam dan renew pinjaman buku ini beberapa kali.. Asyik terlupa je nak baca.. Bila dah mula baca, memang tak boleh nak berhenti.. 

Kisah Jiji, Wid, Ilham dan Firdaus.. 4 orang manusia yang bertemu dengan izin Allah.. Wid dan Jiji merupakan rakan baik.. Ilham dan Firdau pula sepupu.. Pertemuan yang berlaku antara mereka secara tak sengaja beberapa kali akhirnya membibitkan perasaan yang tak disangka..

Garapan penulis untuk novel ini memang ohsem.. Tersenyum-senyum Sha membacanya.. Tahniah penulis..

Sha baca pada 09.08.2022 dan selesai pada 10.08.2022..

Sha pinjam dan baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..
Published May 2016 by Jemari Seni

KG Pastry: Mini Bun Custard

Assalamualaikum..
Hye semua..

Pau ini bukan Sha yang beli tapi rakan sekerja.. Jadinya tak pastilah harga dia berapa.. Kawan Sha saja cuba sebab Figo Pearl Buns: Aneka Pau dah habis masa dia nak beli.. Okaylah cuma kami lebih suka Figo Pearl Buns: Aneka Pau.. Pau KG ini agak kurang menarik.. Bawah dia tak ada pelapik kertas dan bila nak keluarkan dari bekas tu, dia melekat.. hehehe.. Tapi mungkin sebab custard kot, nantilah kalau ada flavour lain Sha cuba dan kongsikan di blog..


Ada 9 ketul, sama je macam Figo Pearl Buns: Aneka Pau..

Kukus 4 ketul je.. Sha makan satu je..

Wednesday, August 10, 2022

ebook | Aku Dengar Kat Kampung Ada... (Aku Dengar... #13) oleh Yap Zhuo Yu

Assalamualaikum..
Hye semua..

9 komik dengan 2 cerpen.. Memang seronok baca cerita dalam komik kali ini.. Cerpen bertajuk 'Wira Tak Didendang' memang best.. Selalu macam tu kebaikan yan dibuat akhirnya dibalas dengan tuba.. Orang yang menerima kebaikan selalu melupakan pemberi kebaikan hanya kerana kesalahan yang belum tentu betul pun.. Sedih baca..

Komik ini ada juga berkongsi mengenai patung-patung puaka macam Annabelle, Robert dan juga fakta ngeri mengenai Jambatan Hantu.. 

Sha baca dan selesai pada 10.08.2022..

Sha pinjam dan baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..
Published January 2018 by Kadokawa Gempak Starz Sdn Bhd

Filem Jepun | The Real Exorcist (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Best owh filem ini.. Cerita pasal seorang perempuan yang boleh melihat masa lalu dan membantu orang yang bermasalah.. Perempuan ini boleh nampak hantu juga dan melakukan penghapusan roh.. Syok sesekali layan cerita macam nie.. Hantunya pun tak adalah seram melampau..

Movie: The Real Exorcist
Also Known As: The secret of the spirit cafe "Extra" -The Real Exorcist-, Shinrei kissa “ekusutora” no himitsu - The rearu ekusoshisuto
Screenwriter: Okawa Sayaka
Genres: Horror, Drama, Supernatural
Country: Japan
Release Date: May 15, 2020
Sayuri, a part time waitress at a small coffee shop "Extra," has a secret. She has supernatural powers to see the unseeable. She uses her extraordinary powers to help out customers who are troubled by spiritual phenomena, such as possession, poltergeist, and hauntings. As she helps people, Sayuri gradually gets involved in more serious problems, until she finds herself fighting against a powerful devil who wants to stop her from saving souls of both the living and the dead. Can Sayuri become the "Real Exorcist" to defeat the devil? Experience the "real exorcism" that goes beyond any fiction.

ebook | Drapetomania oleh Najwa Rahman

Assalamualaikum..
Hye semua..

Pembacaan yang bermula dengan bermacam-macam perasaan.. huhuhu.. Nazifah dan Hafiy, dua manusia yang sedang berperang dengan masalah jiwa.. Keduanya-duanya bertemu tanpa sengaja dan saling membantu.. Pertemuan yang berakhir dengan sesuatu yang sangat manis..

Tahniah penulis untuk kisah mengenai mereka yang mengalami sakit jiwa.. Walaun nipis namun berjaya dalam menyampaikan satu cerita yang cantik.. Betapa sakit mental masih lagi dipandang sebagai sakit mengada-ngada, sakit buat-buat, sakit cari perhatian walhal bukan mudah untuk mereka yang menghadapinya.. 

Drapetomania
[drept-uh-mey-nee-uh]
(n.) an overwhelming urge to run away

Sha baca dan selesai pada 09.08.2022..

Sha pinjam dan baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..
Published Disember 2021 by Rinsya Chasiani

Wordless Wednesday 2022

Tuesday, August 9, 2022

Oreo Birthday Sprinkles

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha beli oreo ni kat mana entah.. Hahaha.. Selalunya macam tu lah.. Beli lepas tu simpan, bila makan dah tak ingat harga dengan tempat beli.. Sabar jelah.. Tapi best tau Oreo ini.. Memang sesuailah dengan nama dia tu.. Penuh gula urai yang warna warni tu.. Cantik dan sedap tapi manislah sikit.. Jadinya sesekali je makan tau.. Jangan melantak banyak-banyak sebab manis.. Hehehe..


Tu coklat urai warna warni tu dekat krim dia.. 

ebook | Aku Dengar Kat Pinggir Bandar Ada... (Aku Dengar... #12) oleh KIN

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bertemu lagi kita dengan review komik seram.. Kali ini memaparkan kejadian seram yang berlaku di pingir bandar.. Ada 7 komik dan 3 cerpen pendek.. Setiap kisah memberi pengajaran yang tersendiri.. Paling memberi kesan, komik yang terakhir.. Pergh!! Meremang bulu roma dibuatnya.. Huhuhuhu..

Sha baca dan selesai pada 08.08.2022..

Sha pinjam dan baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..
Published November 2017 by Kadokawa Gempakstarz Sdn. Bhd.

Filem Korea | Carter (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Aduhai.. Permulaan filem je dah mendebarkan dengan babak yang tak sepatutnya.. Tolonglah jangan tengok dengan budak bawah umur ye.. Filem yang ganas, babak tak senonoh.. Tapi yelah, filem Netflix kan.. 15 minit pertama memang mengejutkan tapi lepas tu nasib baiklah si Carter ini elok berbaju.. Kalau tak memang letihla nengok aksi berlawan yang.. Hurm....

Joo Won dalam filem ini lain macam betul.. Tak sama macam filem atau drama dia yang sebelum ini.. Memang nampaklah sisi lain dia.. Dari awal sampai ke hujung penuh dengan aksi, sampai Sha yang tengok pun penat.. Hahaha.. Ceritanya Jung Won bangun dan dengar suara kat telinga dia yang cakap nama dia Carter.. Tapi lepas tu ada pula yang cakap nama dia Michael Bane.. Entah yang mana satulah dia agaknya..

Ada je babak yang tak real tapi filem kan, apa pun boleh jadi.. Pastu ending dia.. Hurm.. Saja tau..

Movie: Carter
Also Known As: Kateo
Screenwriter & Director: Jung Byung Gil
Genres: Action, Thriller
Country: South Korea
Release Date: Aug 5, 2022
Duration: 2 hr. 13 min.
Agent Carter wakes up one day in a motel room without any recollection of his identity and follows orders to join an explosive mission.
(Source: Netflix)

Monday, August 8, 2022

ebook | Aku Dengar Kat Restoran Ada... (Aku Dengar... #11) oleh Chang Lip Wei

Assalamualaikum..
Hye semua..

Masih lagi memaparkan gabungan komik dan juga cerpen pendek.. Ada cerita yang sangat memberi kesan pada pembacaan Sha dan ada juga yang biasa-biasa je.. Fakta ngeri yang dikongsikan memang ngerilah.. Ada 3 fakta ngeri yang dikongsikan dalam ini iaitu roh yang muncul di restoran, kahwin dengan mayat dan pertukaran nasib.. Memang seramlah baca.. huhuhu..

Sha baca dan selesai pada 08.08.2022..

Sha pinjam dan baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..
Published July 2017 by Kadokawa Gempakstarz Sdn. Bhd.

Filem US | Prey (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Pergh!! Tak pernah tak gempaklah filem berkaitan dengan predator ini.. Kali ini heronya seorang perempuan.. Memang mantaplah walaupun awalnya geram juga dengan perangai heroin yang degil dan keras kepala.. Naru ini terlalu fokus untuk jadi pahlawan sampai tak nak dengar cakap orang.. Tapi disebabkan kedegilan dialah, Naru berjaya kalahkan predator.. Memang syok lah tengok babak-babak perlawanan antara manusia dan predator.. Terutama sekali masa Naru lawan dengan predator tu.. Memang gempak.. Puas hati.. Hahaha..

Prey
2022 ‧ Sci-fi/Action ‧ 1h 39m
A skilled Comanche warrior protects her tribe from a highly evolved alien predator that hunts humans for sport, fighting against wilderness, dangerous colonisers and this mysterious creature to keep her people safe.

ebook | Aku Dengar Kat Terminal Bas Ada... (Aku Dengar... #10) oleh John Soo

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kali komik ini membawakan kisah-kisah seram yang berlaku di terminal bas.. Ada 2 cerpen pendek yang mendebarkan.. selain dari komik dan cerpen pendek, ada juga beberapa fakta mengenai hantu dan kisah seram yang berlaku secara real..Syok juga sambil membaca sambil main game.. Tak adalah seram sangat.. kikiki..

Sha baca dan selesai pada 07.08.2022..

Sha pinjam dan baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..
Published July 2017 by Kadokawa Gempakstarz Sdn. Bhd.

Sunday, August 7, 2022

Filem Korea | Crime Solving Special Squad (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem yang menarik.. Kisah mengenai skuad yang membantu pihak polis dalam mencari bukti dan menangkap mereka yang bersalah.. Satu kes menemukan mereka dengan masa lampau ketua mereka yang tak diduga.. Kes yang besar dan melibatkan ramai orang serta aplikasi pada telefon.. Namun usaha mereka awalnya menemui jalan buntu bila dua ahli skuad berjaya ditangkap dan pejabat skuad dicerobohi.. Namun ketua yang bertanggungjawab berjaya menyelamatkan ahlinya dan melakukan misi menangkap dalang sebenar.. Best..

Movie: Crime Solving Special Squad
Also Known As: beomjwehaegyeol teuksuban
Genres: Action, Crime
Country: South Korea
Release Date: May 28, 2020
Duration: 1 hr. 25 min.
There is an unprecedented “Special Squad”, commissioned to solve the unsolved incidents that even the police can’t handle.
Those who have raided the underage prostitution case will be commissioned to investigate the ‘Algo Mall’ mission.
What they’ve thought to be just one of the usual cases of underaged labor, there seem to be a huge background at the end of the dark underworld…
Here comes the crazy ones who beat the bad guys!
(Source: HanCinema)

Beryl's Assorted Almond Chocolate

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kepelbagaian perisa dalam 1 balang.. Yang ini Sha belikan untuk anak-anak.. Mereka suka yang berwarna warni tapi Sha amiklah juga untuk tahu perbezaan rasa dia.. Coklat putih tu kalau tak ada biskut macam Beryl's Crunchy Almond White Chocolate tu tak berapa menarik dan sedikit manis.. hehehe.. Sha memang kurang gemar kalau coklat putih semata.. Green tea pula punya rasa yang unik, tak berapa manis.. sesekali makan memang best.. Strawberry ada rasa masam-masam sikit tapi tak keterlaluan, okaylah.. Dark dan milk pula memang best walau dalam apa keadaan juga.. hehehe..

RM18.70

Dalam balang ini ada 5 flavour
Milk chocolate almonds, white chocolate almonds, dark chocolate almonds, green tea chocolate almonds and strawberry chocolate almonds..

Owh ya.. Ini perbezaan warna antara dark chocolate, bittersweet chocolate dan milk chocolate.. Bittersweet tu Sha beli 1 balang lain.. Saja bubuh sekali nak tengok perbezaan warna..

ebook | Aku Dengar Kat Kolam Renang Ada... (Aku Dengar... #9) oleh Zuan, Apoh

Assalamualaikum..
Hye semua..

Komik ini sama seperti siri yang sebelum-sebelum ini.. Di dalamnya ada 10 komik dan 2 cerita pendek serta ada kuiz yang menarik juga.. Komik ini menjadi tarikan pada pembaca disebabkan ilustrasi berwarna dan cantik.. Jalan ceritanya juga menarik dan memberi pengajaran.. Paling terkesan dah tentulah kisah seorang perenang yang mati di kolam renang kerana latihan renang yang melampau.. Sedih baca bila ayah sendiri yang memaksa..

Sha baca dan selesai pada 07.08.2022..

Sha pinjam dan baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..
Published April 2018 by Kadokawa Gempak Starz Sdn Bhd

Saturday, August 6, 2022

Filem US | The Princess (2022)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Pergh!! Memang mantaplah filem ini.. Puteri raja selalunya lemah dan perlu diselamatkan oleh pahlawan handsome.. Kali ini puteri raja selamatkan diri sendiri dan keluarganya dibantu pahlawan wanita.. Barulah gempak.. Tak adalah filem ini tunjuk yang puteri raja tu hebat melampau cumanya heroin kenalah menang.. Memang layan filem ini sebab paparkan betapa teruknya usaha yang perlu dilakukan puteri raja tu demi menyelamatkan keluarga dan kerajaannya.. Cedera, dipukul dan berdarah.. Memang nampaklah struggle nya seorang perempuan yang lemah berusaha keras dalam menyelamatkan keluarga dan kerajaan dia.. Mujurlah permaisuri bagi kebenaran untuk puteri raja belajar bagaimana untuk berlawan..

The Princess
2022 ‧ Action/Fantasy ‧ 1h 34m
When a strong-willed princess refuses to wed a cruel sociopath, she is kidnapped and locked in a remote tower. With her scorned, vindictive suitor intent on taking her father's throne, the princess must protect her family and save the kingdom..

Beryl's Crunchy Almond White Chocolate

Assalamualaikum..
Hye semua..

Rasa dia sama je macam Beryl's Crunchy Almond Milk Chocolate yang Sha kongsikan sebelum ini.. Cuma yang ini pakai coklat putih.. Masih ada badam dan biskut.. Syok mengunyah bila ada biskut dan badam pada coklat.. Layanlah juga untuk Sha yang tak berapa suka coklat putih.. Coklat putih keluaran Beryl's ini sedap dan tak berapa manis..

RM18.70
Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »