Wednesday, August 3, 2022

Beryl's Almond Dark & Bittersweet Chocolate

Assalamualaikum..
Hye semua..

Comfort food yang wajib untuk Sha.. Oleh kerana di pasaraya harganya makin meningkat, Sha cuba cari di Shopee.. Alhamdulillah masih ada yang jual dengan harga RM18.70.. Ini je yang sempat dibeli.. Bila tengok balik dah habis stok dia.. Rezekilah dapat beli.. Kalau campur postage pun tak sampai RM20 lagi untuk satu balang berbanding beli di pasaraya..

Sha dah lama tertanya-tanya perbezaan antara Dark dan Bittersweet ini.. Tu yang beli untuk bandingkan.. hehehe.. Alasan je tu..

Almond Dark Chocolate - Rasa coklat gelap yang pahit tanpa rasa manis.. memang puaslah..
Almond Bittersweet Chocolate - Rasa coklat yang pahit tapi manis.. Sedap juga.. 

Perbezaan warna..
Dark lebih gelap berbanding Bittersweet..

6 comments:

  1. Dina suka chocolate Beryls. Lama tk makann! Pernah cuba yang strawberry dan tiramisu? Memang fav yang tu

    ReplyDelete
  2. wah sedapnyaa...terasa lama tak makan coklat cenggini...best!
    btw, berzaman tk singgah sini..heheh,.harap akak sihat2 saja :)

    ReplyDelete
  3. sedapnya coklatttt nak beli juga laa

    ReplyDelete
  4. fav choc saya ni. suka betul makan dark choc

    ReplyDelete
  5. dua-dua pun sedap. saya jarang makan benda manis tapi coklat Beryls tak mampu nak tolak

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »