Tuesday, August 9, 2022

Filem Korea | Carter (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Aduhai.. Permulaan filem je dah mendebarkan dengan babak yang tak sepatutnya.. Tolonglah jangan tengok dengan budak bawah umur ye.. Filem yang ganas, babak tak senonoh.. Tapi yelah, filem Netflix kan.. 15 minit pertama memang mengejutkan tapi lepas tu nasib baiklah si Carter ini elok berbaju.. Kalau tak memang letihla nengok aksi berlawan yang.. Hurm....

Joo Won dalam filem ini lain macam betul.. Tak sama macam filem atau drama dia yang sebelum ini.. Memang nampaklah sisi lain dia.. Dari awal sampai ke hujung penuh dengan aksi, sampai Sha yang tengok pun penat.. Hahaha.. Ceritanya Jung Won bangun dan dengar suara kat telinga dia yang cakap nama dia Carter.. Tapi lepas tu ada pula yang cakap nama dia Michael Bane.. Entah yang mana satulah dia agaknya..

Ada je babak yang tak real tapi filem kan, apa pun boleh jadi.. Pastu ending dia.. Hurm.. Saja tau..

Movie: Carter
Also Known As: Kateo
Screenwriter & Director: Jung Byung Gil
Genres: Action, Thriller
Country: South Korea
Release Date: Aug 5, 2022
Duration: 2 hr. 13 min.
Agent Carter wakes up one day in a motel room without any recollection of his identity and follows orders to join an explosive mission.
(Source: Netflix)

4 comments:

  1. ramai gak cakap movie ni tak best, paling teruk dekat netflix lepas keep breathing haha

    ReplyDelete
  2. alamak seram nak tengok walaupun takde budak kat rumah, tapi ada orang tua

    ReplyDelete
  3. ramai yang kecam movie ni, kita pun malas nak tengok..haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »