Monday, August 1, 2022

Filem US | Thor: Love and Thunder (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Best la layan filem ini.. Penuh warna dan wata dari Guardian of Galaxy pun ada tapi awal-awal je lah.. Part Jane yang kena kanser tu sedihlah juga tapi kira power la bila Jane boleh angkat hammer Thor tu.. Ada rahsia rupanya.. Pertemuan antara Thor dengan Jane tu emmang kelakarlah.. tambah bila Thor cuba nak tarik balik hammer dia dan Stormbreaker cemburu.. Hahaha.. Kelakar..

Part yang paling memberi kesan masa penjahat tu berdepan dengan eternity untuk membuat permintaan.. Thor pula perlu berhadapan dengan Jane yang dah nazak.. memang sedihlah.. Ending dia akan bagi tahu kenapa tajuk filem ini Love and Thunder.. Memang ohsemlah..

Sha suka masa Thor pergi selamatkan budak-budak yang kena culik dengan God Butcher tu kemudian Thor bagi kuasa dia kepada budak-budak itu menggunakan Zeus's thunderbolt, supaya budak-budak tu boleh berlawan dengan raksasa bayang..

Thor: Love and Thunder
2022 ‧ Action/Adventure ‧ 1h 59m
Thor embarks on a journey unlike anything he's ever faced -- a quest for inner peace. However, his retirement gets interrupted by Gorr the God Butcher, a galactic killer who seeks the extinction of the gods. To combat the threat, Thor enlists the help of King Valkyrie, Korg and ex-girlfriend Jane Foster, who -- to his surprise -- inexplicably wields his magical hammer. Together, they set out on a harrowing cosmic adventure to uncover the mystery of the God Butcher's vengeance.

4 comments:

  1. Wah, Sha tgk kat mana ni? Hari tu ada baca yg filem ni takkan ditayangkan dekat panggung Malaysia.

    ReplyDelete
  2. dah kurang suka filem Marvel sejak Disney ambil alih. huhu

    ReplyDelete
  3. Anak no. 2 ammi dari haritu sibuk nak tengok...tapi siapkanlah dulu 6 buah buku skrap untuk UPSRA dia. macam tak ckp tangan je nak siapkan 6 buku skrap dalam masa 1 bulan

    ReplyDelete
  4. Kecoh sana-sini filem ni jadi Thor and Tak Der sebab tak tayang kat pawagam kita hahaah

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »