Thursday, August 11, 2022

Filem US | The Batman (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha okay je siapa pun yang bawa watak Batman sebab lebih tertarik dengan suit Batman tu sendiri berbanding orang di sebalik suit.. hehehe.. Watak yang guna suit ini okay lagi sebab kita tak nampak langsung dia punya ekspresi wajah semasa dia pakai suit berbanding watak yang tak ada suit.. Sekadar pendapat Sha yang bukan peminat fanatik.. hahaha.. 

Robert Pattinson ini pada Sha dia berjaya bawa watak Batman ini dengan penuh emosi.. Nampaklah emosi pada pandangan mata dia tu.. Lepas tu filem Batman kali ini lain macam dia punya gelap.. Gelap yang bagi bermacam-macam rasa pada Sha.. Memang gandingan menariklah Bruce Wayne aka Batman dengan Lieutenant James Gordon tu.. Suka tengok diorang betkerjasama dan saling mempercayai tanpa tergugat.. Memang nicelah filem Batman ini..

The Batman
2022 ‧ Action/Adventure ‧ 2h 56m
Batman is called to intervene when the mayor of Gotham City is murdered. Soon, his investigation leads him to uncover a web of corruption, linked to his own dark past.


3 comments:

  1. rsanya dalam banyak banyk superhero, batman je kot yg x pernah layan hehe

    ReplyDelete
  2. pernah tengok yang lama tahun berapa ntah, yang versi baru tak pernah tengok tapi macam pula bila Edward Cullen jadi batman ni..hehe

    ReplyDelete
  3. memang gelap je kan filem ni. berlakon malam je. kalau siang pun hujan. watak dalam cerita ni pun takde baju kaler lain dari hitam

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »