Tuesday, April 30, 2019

Koleksi April 2019 #1

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hujung April, Sha ada beli beberapa buah buku sebagai tambahan koleksi Rak "To Be Read" Sha yang tak susut-susut.. Hehehe.. Ada yang dah sampai dan ada yang belum.. Sha share yang dah sampai je sebagai penutup bulan April ini..

Buku Psikik oleh Husna Rosli ini sha beli sebagai menyokong penulis.. Beli dengan penulis, dapat tandatangan beliau..

Yang ini pula adalah tambahan untu Giveaway Sha.. Boleh tengok SINI..

Persona (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama pendek oleh IU sebagai watak utamanya.. Ada 4 episod dengan pengarah yang berbeza.. Empat tajuk tu ialah Love Set, Collector, Kiss Burn and Walking at Night..

Collector tu ganas sikit.. Hahaha.. Walking at Night pula menceritakan tentang kematian dan kesunyian.. Memang drama pendek yang sangat bermakna.. Pendek tapi meninggalkan kesan..

Persona
Also Known As: Pereusona
KDrama | Netflix Original Series | 11 April 2019 |

Cadbury Dairy Milk Bubbly

Assalamualaikum..
Hye semua..

Beli coklat ini dah lama.. Makannya baru je.. Makan bersama encik suami, Amani dan Imani.. Kami memang penggemar coklat.. Untuk Sha yang memang menggemari coklat.. Bubbly ini memang sedap.. Cuma bentuk dia kurang Sha gemari.. Hahaha.. Berlubang-lubang.. Rasa dia ohsem je.. Memang boleh beli lagi.. Tapi harganya agak mahallah.. Tambah 7Eleven yang jual.. Lagilah.. Hahaha.. Sendiri mau ingatlah kan..

Beli lama dah..

Simpan buat pekasam dulu.. Baru makan.. Hahaha..

Dalam dia bentuk macam sarang..

Monday, April 29, 2019

Menang TTO Serum Giveaway by Radhia

Assalamualaikum..
Hye semua..

Alhamdulillah.. Rezeki lagi.. Sha menang TTO Serum Giveaway di Instagram Radhia.. Radhia umumkan pemenang pada hari Sabtu.. Terus Sha send detail dekat Radhia.. Tak sabar nak cuba serum tu.. Harapnya sesuailah dengan muka Sha.. TQ Radhia..


Tugasan Pra Sekolah Imani

Assalamualaikum..
Hye semua..

Mujurlah aktiviti ini cikgu baru tempoh masa yang panjang untuk dibuat.. Kalau tak memang terkejar-kejarlah nak membuatnya.. Mana sibuk nak memindah, mengemas rumah lagi.. Alhamdulillah, semalam (ahad - 28.04.2019) berjaya juga siapkan..

Tugasan yang diminta buat ialah
1. Menghias portfolio
2. Binaan daripada bahan terbuang

Sha pergi DIY cari pelekat untuk Imani hias portfolio dia.. Gambar dan perkataan Sha cetak sendiri.. Hiasan tu memang sepenuhnya kreativiti Nur Imani.. DIY bahan terbuang tu pula hasil Ayah, Imani dan kakak.. Emak tolong sediakan bahan dan tangkap gambar sahaja.. Hehehe..



Menghias portfolio

Binaan daripada bahan terbuang

Sunday, April 28, 2019

Pindah Rumah - Beli Barang

Assalamualaikum..
Hye semua..

Entry ini untuk perkongsian berapa perbelanjaan yang dikeluarkan sepanjang urusan pindah rumah ini.. Tak adalah detail.. Sekadar kenangan je, untuk dibaca semula nanti..

Almari baru..
Almari buku dan Almari baju Sha.. Dua ini Sha dapat dengan harga murah sebab kedai tu nak tutup dan almarinya bolehlah nak pakai.. Almari buku tulah yang paling puas hati.. Besar dan kukuh juga almarinya.. Hampir penuh dengan buku.. Hehehe..

Antara barang yang Sha beli untuk rumah baru.. Karpet lebihan itu RM100.. Cat tu tambah 2 tong lagi sebab lukisan anak-anak Sha tu, dasyat..

Almari baju.. 1 ini RM240.. Mulanya beli 2 je, bila dah sampai kat rumah.. Encik suami call kedai suruh hantar 1 lagi bagi cukup 3.. Baru cantik susunan dia.. Hehehe.. Almari ini letaknya di ruang tamu untuk simpan baju sekolah yang digosok, baju kerja encik suami dan jubah Sha..

Katil Amani dan Imani.. Beli sebab bilik kecil, tak muat nak bubuh dua katil.. Kena guna katil tingkat macam ini baru okay.. Lagipun dah sampai masa mereka tidur berdua je tanpa Sha..

Bila pindah rumah, memang banyak yang perlu ditambah dan diubah suai.. Kalau tak nak pun okay je, sebab rumah kuarters ini dah ada kelekapan perabot seperti katil, tilam, kerusi dan kusyen, meja belajar, almari hiasan, almari baju dan almari solek.. Okay dengan tak okay jelah.. Sebab usianya dah menjangkau belasan tahun kan.. 

Opera Angkasa oleh Nazri M Annuar

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel sains fiksyen yang sangat menarik.. Walaupun tak berapa mahir bab cakerawala dan kapal, namun cerita yang disampaikan masih boleh dihadam.. Malah Sha suka garapan yang dibuat penulis.. Karya yang sangat sempoi namun berpengajaran.. Ceritanya menarik dibaca.. Pewaris kemusnahan atau penegak kebenaran, hanya yang memikulnya sahaja yang tahu.. Sejarah yang dilenyapkan demi memberi gambaran indah.. Kenyataan yang tak terungkai dan tersimpan rapi.. Yang penting berjaya dihadam Sha dalam masa yang singkat.. Tahniah buat penulis..

Sha baca dan selesai pada 27.04.2019..

Sha pinjam dari Perpustakaan Negara Malaysia..
First published December 2007 by PTS Fortuna..

Thursday, April 25, 2019

Kim Heechul - Old Movie

Assalamualaikum..
hye semua..

Lagu baru dari Kim Heechul (ahli Super Junior).. Kali ini beliau menyanyi secara solo.. Lagu yang sangat melankolik..


김희철 (Kim Heechul) 옛날 사람 (Old Movie) Lyrics
Romanization

eojewa gateun neoreul mannago
eonjengabuteo nan amu mal eopsi
useumman banbokhae
pyeonanhami jigyeowosseossneunji
sasohan illo teujip japgo
geumanhajan mareul swipge tto haesseo

saranghaeran maldo
amu gamjeong eopsi deullil ttae
ssawossda useossdaga
mudyeojige doel ttae saenggakhane

yesnal saramcheoreom yejeon yeonghwacheoreom
heunhan kkeutiran malbodan
deo meosjige du soneul butjapgo
nal tteonado dwae
deo joheun saram manna mareun haedo
pyeongsaeng nal saenggakhae
nal ijji moshae seulpeohagireul

saranghaeran maldo
amu gamjeong eopsi deullil ttae
ssawossda useossdaga
mudyeojige doel ttae saenggakhane

yesnal saramcheoreom yejeon yeonghwacheoreom
heunhan kkeutiran malbodan
deo meosjige du soneul butjapgo
nal tteonado dwae
deo joheun saram manna mareun haedo
pyeongsaeng nal saenggakhae
nal ijji moshae seulpeohagireul

manyak neoreul butjaba
dasi mannanda haedo yeongwonhal su isseulji

yesnal saramcheoreom yejeon yeonghwacheoreom
heunhan kkeutiran malbodan
deo meosjige du soneul butjapgo
nal tteonado dwae
deo joheun saram manna mareun haedo
pyeongsaeng nal saenggakhae
nal ijji moshae seulpeohagireul

nal ijji moshae seulpeohagireul

Hangul

어제와 같은 너를 만나고
언젠가부터 난 아무 말 없이
웃음만 반복해
편안함이 지겨웠었는지
사소한 일로 트집 잡고
그만하잔 말을 쉽게 또 했어

사랑해란 말도
아무 감정 없이 들릴 때
싸웠다 웃었다가
무뎌지게 될 때 생각하네

옛날 사람처럼 예전 영화처럼
흔한 끝이란 말보단
더 멋지게 두 손을 붙잡고
날 떠나도 돼
더 좋은 사람 만나 말은 해도
평생 날 생각해
날 잊지 못해 슬퍼하기를

사랑해란 말도
아무 감정 없이 들릴 때
싸웠다 웃었다가
무뎌지게 될 때 생각하네

옛날 사람처럼 예전 영화처럼
흔한 끝이란 말보단
더 멋지게 두 손을 붙잡고
날 떠나도 돼
더 좋은 사람 만나 말은 해도
평생 날 생각해
날 잊지 못해 슬퍼하기를

만약 너를 붙잡아
다시 만난다 해도 영원할 수 있을지

옛날 사람처럼 예전 영화처럼
흔한 끝이란 말보단
더 멋지게 두 손을 붙잡고
날 떠나도 돼
더 좋은 사람 만나 말은 해도
평생 날 생각해
날 잊지 못해 슬퍼하기를

날 잊지 못해 슬퍼하기를

Blog Sha Tersenarai di BigPage

Assalamualaikum..
Hye semua..

Asyik lupa je nak buat entry pasal ini.. Sha ada terima email dari mereka mengatakan yang blog Sha tersenarai di Malaysia Website Directory.. Boleh klik SINI.. Banyak juga blog yang tersenarai..


Pindah Rumah - Rumah 201 Clear

Assalamualaikum..
Hye semua..

Alhamdulillah.. setelah bertungkus lumus selama 2 minggu lebih, Sha dan suami berjaya juga mengosongkan dan membersihkan rumah lama kami untuk proses penyerahan kepada Pihak Pentadbiran Politeknik.. Buat pengetahuan semua, Sha duduk dalam kuarters di tingkat 2 sebelum ini.. Oleh kerana MIL Sha dah duduk dengan kami dan beliau tidak boleh berjalan, maka encik suami memohon untuk pindah ke ground floor.. Awal bulan April hari tu kami diberikan surat untuk berpindah rumah.. Maka bermulalah proses mengangkut, membersih dan menyusun atur di rumah lama dan rumah baru.. Buat berdua je, tu yang lambat dan perlahan.. Hari ini (25.04.2019) encik suami akan serahkan semula kunci rumah kepada pihak pentadbiran.. Nanti bila pihak pentadbiran nak periksa rumah dia akan panggil encik suami sekali..

Kami lambat mengosongkan dan membersihkan rumah lama ini sebab sambil pindah dan kosongkan, kami juga nak kena kemas rumah baru.. Tu yang lambat dan perlahan.. Ada orang tak nak faham.. Barang 10 tahun.. Faham-faham jelahkan.. Betapa banyaknya.. Ini pun rumah baru masih bersepah-sepah lagi barang dan ada separuh barang kami buang dan bagi orang.. 05.04.2019 hingga 24.04.2019 masa yang kami ambil untuk mengosongkan dan membersihkan rumah ini..

Rumah lama yang dah dibersihkan
1. Ruang tamu
2. Bilik tidur utama dan bilik air di bilik tidur utama
3. Bilik tidur kedua
4. Bilik tidur ketiga
5. Bilik bacaan
6. Bilik air kedua
7. Stor
8. Dapur dan ruang untuk letak mesin basuh

Encik suamilah yang paling bertungkus lumus membuang paku, menampal (piller) semula dinding, mengecat dan membasuh rumah.. Sha cuma tolong pastikan setiap bilik kosong, angkut, sapu-sapu dan susun barang je.. 

Wednesday, April 24, 2019

7 Pintu oleh Ahmad Rusydi

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buku ini sangat best.. Cuma huruf yang kecil jadi sangat mengganggu untuk Sha membaca.. Itu yang ambil masa sampai 3 hari.. Sha kurang gemar huruf yang kecil ini.. Sakit mata membacanya.. Namun cerita dia memang best..

Novel ini sebenarnya sangat menarik.. Sangat-sangat menarik.. Ceritanya mengenai dendam.. Garapan dari awal hingga ke akhir penuh misteri dan emosi.. Dalam seram ada perasaan simpati dan sedih.. Sha tak pasti sama ada Sha patuh marah atau kesian dengan pejahat tu.. Yang pasti kita sebagai manusia selalu terkeliru dengan musibah yang menimpa.. Selalu terikut hasutan syaitan lebih dari kita Redha dengan takdir.. Dendam mampu menyebabkan sebaik baik manusia bertukar menjadi sejahat jahat manusia..

Buku ini jadi pilihan Sha untuk dibaca atas permintaan Jannah di post Instagram Sha.. Boleh klik SINI kalau nak tengok post tu.. TQ Jannah sebab berjaya buat akak mulakan pembacaan untuk novel ini dan habiskan..

Sha baca pada 22.04.2019 dan selesai pada 24.04.2019..

Published April 2018 by Rapik Asura

Menang di Instagram

Assalamualaikum..
Hye semua..

Rezeki cuba-cuba joint Giveaway di Instagram Huda Halid.. Alhamdulillah.. dapat menang Tea Tree Oil: Oil-Control Serum.. Terima kasih Huda.. Bolehlah Sha cuba produk Tea Tree..


The Best Flower Option For Mother’s Day Gifts


Assalamualaikum..
Hye all.. 


When the Mother’s Day approaches, make sure that take a time to do or give something special to your mother to make her feel appreciated and loved. Mother’s Day is such an important day and it surely won’t be missed to whoever loves and cherish their mother. If you are one of those people, you can send her Mother’s day flowers, the gift of beautiful blooms will never fail to express the best love and appreciation to your mother.


To give her a gift of mother’s day flowers, you can simply go to the nearest florist or visit the website of Little Flower Hut to buy it. The online Florist will be able to make and deliver your flower gift safely to the hands of your loving mother. But first of all, you need to make the choice of your flower gift since there are so much types of flowers and arrangements available in the florist. Below are the best examples of them:

Carnations
Carnations are traditionally used as the mother’s day flowers gift because this flower is considered as the official mother’s day flowers. The Carnation flower—especially in the pink color—symbolizes a love of a mother to her child and vice versa. Thus, the arrangement of Carnations is the best to give in the special occasion of mother.

Tulips
Tulips is a classic, perfect, and gorgeous flowers. With the variance of color and size, it will be a perfect flower bouquet gift to give on the Mother’s Day too since they are able to represent a perfect love. Who doesn’t agree if the love of mother to her child is the most perfect love we can find and see in this world, after all?

Orchids
Most moms love Orchid for their unique and exotic beauty. Orchids are attractive and will always make an impressive flower arrangement to give on special occasion like the Mother’s Day.


Peonies
The Peonies flower known as flower that signifies honor and appreciation. A beautiful bouquet of Peonies is a common choice of flower gift when people intend to express the best love and appreciation to a special person like mother.

Sunflowers
Sunflowers can symbolize the bright sun or a person who is just like a sun in your life—your mother. Mothers are always bright and joyful, they give energy and hopes for us to face the day, especially with the care and the love she endlessly has. The best example of mother’s day flowers for sure.

Wordless Wednesday #ayah



Wordless Wednesday #82


Tuesday, April 23, 2019

Jom Baca 10 Minit

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ini 23 April ada Program Jom Baca 10 Minit di seluruh Malaysia sempena Sambutan Hari Buku & Hakcipta Sedunia.. Perpustakaan tempat Sha kerja buat Program juga.. Sambil-sambil tu Sha pun menyelit juga.. Hehehe.. Sambil-sambil nak galakkan orang membacakan.. Sha memang membacalah tapi sajalah nak tangkap gambar dari dua cara.. Boleh je nak baca buku fizikal ataupun ebook.. Janji baca..

Budayakan amalan membaca sepanjang masa. Bangsa membaca bangsa berjaya. #MalaysiaMembaca #caringthroughreading

Chill-Lah (Tea)cher! oleh Marini Ghazali

Assalamualaikum..
Hye semua..

Zine ini ditulis oleh seorang pensyarah ditempat Sha berkerja ini.. Beliau ini memang awesome.. Boleh beli dan ikuti perkembangan beliau di FB Ezatul Marini..

Zine ini berkongsi kisah dan pengalaman beliau sepanjang menjadi pendidik.. Bermacam ragam dan kerenah pelajar yang beliau jumpa dan kongsikan melalui Chill-Lah (Tea)cher! ini.. Memang menarik dan apa yang pasti, restu ibu bapa itu penting..

Sha baca dan selesai pada 22.04.2019..

Published 2019 by Marini Ghazali

Monday, April 22, 2019

Koleksi Lukisan Kartun Mengenai Alam Sekitar oleh Bahagian Komunikasi Strategik

Assalamualaikum..
hye semua..

sambil-sambil katalog buku sumbangan, terjumpa pula buku menarik ini.. Keluaran Jabatan Alam Sekitar.. Menariknya buku ini sebab himpunan karya artis yang dikumpulkan dan dibukukan.. Karya ini diambil dari Pameran Lukisan Alam Sekitar: Dari Perspektif Kartunis yang bertemakan "Mesra Alam, Masyarakat Harmoni" pada 1 Jun - 31 Julai 2004.. Memang menariklah.. Betapa sinisnya sindiran yang dilukis.. Tapi masyarakat kita kurang dari segi penjagaan kebersihan.. Pembuangan sampah merata-rata.. Perkara ini dah berlaku lama.. Akibatnya bumi makin sengsara angkara manusia..

Sha baca dan selesai pada 22.04.2019..

Published 2008 by Jabatan Alam Sekitar



Anonymous Menyerang

Assalamualaikum..
Hye semua..

Entah kenapa.. sejak minggu lepas, ruangan komen Sha diserang oleh anonymous.. Bukan sikit-sikit.. Sekalai komen puluh-puluh.. Sampai juling biji mata nak delete.. Mujurlah Sha setkan komen untuk diapprove.. Kalau tak emmang sakitlah nak mendelete satu-satu.. Kenapa ek?? Ada yang kena macam Sha tak??

Penuh dengan komen Anonymous je.. huhuhu..

Ada terselit komen dari sis Shalimar.. Yang lain semua anonymous.. huhuhu..

Sample Anlene Cafe Latte

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sample ni sampai masa Sha tengah cuti.. Bila masuk pejabat baru dapat.. Menarik untuk Sha cuba sebab rasa kopi.. Walaupun sebenarnya Sha tak berapa boleh minum Susu Anlene ini.. Tak sesuai.. Tapi ada kopi terus tangan tu gatal apply untuk sample percuma.. Hehehe.. Sedaplah.. rasa susu dan kopi tu menjadi.. Tak rasa pelik.. Sha suka.. Cumanya tak boleh minum selalu..


Dapat 2 sachet sample Anlene Cafe Latte..

Sunday, April 21, 2019

Pindah Rumah - Mengecat

Assalamualaikum..
Hye semua..

Semalam (20.04.2019) encik suami dah mulakan aktiviti mengecat rumah lama.. Hasil seni Amani dan Imani, haruslah dihilangkan.. Bilik-bilik dah settle dengan jayanya.. Ruang tamu amik masa sedikit sebab karya yang dihasilkan sangat meriah dan luar biasa banyaknya.. Jenuh juga nak cat bagi hilang.. Sementara encik suami mengecat, Sha pula mengasingkan barang yang nak dibuang, didobi dan dibawa turun.. Pinggan mangkuk kena balut dengan suratkhabar bagi mengelakkan sebarang kepecahan.. 來來..


Kami nak selesaikan rumah atas terlebih dahulu, barulah boleh buat rumah bawa pula.. Sekarang memang bawa turun dan longgok je dulu.. Sambil Sha punggah dan kemas, Sha jugalah runner yang keluar beli makan.. Memang tak daya nak masak bagai.. Makan pun tak berapa.. Lebih pada minum air.. Harap-harap turunlah berat, duk senam turun naik tangga.. 藍藍

Mana-mana barang yang elok dan tak nak simpan, Sha bagi kat adik-adik.. Ada yang Sha bungkus elok-elok dan letak dekat tempat sampah.. Tapi tak campak dalam tong lah.. Letak dekat tangga.. Kot ada yang nak, bolehlah ambil dan guna..

Dalam pada sibuk mengecat, almari yang kami pesan pun sampai.. Untuk gantung baju kerja Sha, encik suami dan baju sekolah anak-anak..

Rak Dapur & Penyangkut Baju DIY

Assalamualaikum..
Hye semua..

Alhamdulillah.. Akhirnya siap juga rak dapur rumah baru.. Bertungkus lumus encik suami membuatnya kelmarin (Khamis - 18.04.2019).. Ini pun belum siap sepenuhnya untuk rak dapur

Proses mencantum besi, memotong dan memakukan papan.. Sebelum papan dipakukan, encik suami balut dengan aluminium dulu.. Senang nak buang dan lap kesan minyak..

Yang rendah tu untuk memudahkan MIL masak.. Yang tinggi tu untuk Sha..

Pakukan terus dekat koridor.. Sebab rumah bawah ini ada kucing.. Mengelakkan kucin, kenalah buat ampai tinggi.. Tu yang buat macam ini..

Saturday, April 20, 2019

Hadiah Top Commentators March 2019

Assalamualaikum..
Hye semua..

Alhamdulillah.. Hadiah dari sis SA dah sampai.. Sha dapat beg comel dan buku nota MMC.. Hadiah ini sebab Sha menang Top Commentators March 2019 di blog kak Suria Amanda.. Kak SA ini memang murah hati.. Selalu beliau bagi hadiah pada top komentor di blog beliau.. Korang kalau nak cuba nasib gilah rajin-rajin komen.. Mana tahu rezeki korang pula.. Hadiah yang diberikan berbeza setiap bulan tau.. Sha dah beberapa kali tau menang hadiah dari Kak SA ini.. tapi berlainan bulanlah.. Tidaklah berturut-turut.. 


Warna ungu.. cantik buku nota nya..

La Cremeria: Summer Berries Yogurt

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari tu beli yang dalam bekas kan.. Kali ni Sha beli yang stick pula.. Yang ini special sikit sebab bersalut coklat.. Harga dia RM3.40 (promosi sampai bulan 5 dekat 99 Speedmart).. Harga jualan sebenar RM3.65 sebatang.. Sesekali, okaylahkan.. Rewards diri sendiri.. 

RM3.40 dan berbaloi bayar.. Sedap untuk tekak Sha yang suka masam-masam..

Disaluti coklat..

Nampak tak betapa tebalnya kepingan coklat tu.. Bila dah gigit aiskrim tu, kat dalam tu ada ketulan berries tau..

Roses oleh Ilya Abdullah (Zine)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Tajuk sama namun cerita didalam berbeza.. Zine Roses ini tak sama dengan novel Roses (2014)
Yang ni prekuel utk manuskrip C.H.E.N.G oleh penulis.. Jalan cerita dalm Zine ini berbeza sangat.. Dua-dua Sha ada.. Untuk novel Roses boleh baca review di SINI..

Zine ini lebih mendebarkan sebab ada aksi kongsi gelap.. Pertemuan tak terduga antara Dzakry dan Rose Lin menerbitkan rasa cinta di hati mereka.. Namun halangan datang dari kegiatan kongsi gelap abang Rose Lin.. Kemunculan Cheng yang misteri.. Namun zine ini berakhir dengan gembira.. Dan ada sedikit intro mengenai Cheng dihujung cerita.. lebih mendebarkan dan menarik..

Sha baca dan selesai pada 19.04.2019..

Zine Roses oleh Ilya Abdullah
Roses oleh Ilya Abdullah (Limited edition)


Friday, April 19, 2019

Bougainvillea oleh Packy Sidique

Assalamualaikum..
Hye semua..

Tertarik nak baca buku ini lepas nampak review dari Instagram @sicashoid.. Boleh tengok kat SINI review beliau.. ataupun kat Goodreads beliau..

Memang menariklah novel ini.. Penuh teka-teki.. Suka Sha baca.. Ada unsur seram, thriller dan penyiasatan.. Tersasar jugalah tekaan Sha mengenai pembunuh itu.. Cerita kehilangan Nina yang penuh misteri dan pembunuhan gadis oleh rakan alam maya.. Pertemuan Kimi dan Deena berjaya mencetuskan kembali mengenai Nina yang dah 1o tahun hilang tanpa khabar.. Dari satu peristiwa ke satu peristiwa membongkar apa yang berlaku di sekeliling mereka.. Ada juga dikongsikan mengenai cinta siber yang mengundang padah.. Pembunuhnya elok je berada di depan mata.. memang tak disangka walaupun ada dalam tekaan Sha..

Sha baca pada 17.04.2019 dan selesai pada 18.04.2019..

(ebook : PNM e-Reader)

Pinjam dari elib PNM..
Published December 2012 by Jemari Seni Sdn Bhd

Salam Jumaat

Assalamualaikum..
Hye semua..


Bila cuti 3 hari.. Menimbun buku yang nak dibalut.. Tu belum masuk lagi buku yang perlu dikatalog dan ditampal spnie label serta barkod.. Hahaha.. Cuti lagi.. Inilah jadinya.. Jumaat yang hectic.. Hahaha.. Malam ini nak sambung kemas rumah pula.. Buku-buku baru yang kat rumah pun belum berbalut lagi.. Kena tidur kejap ini.. Cari Ilham..

Setimbun buku menunggu untuk dibalut..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »