Monday, August 29, 2022

Drama Thai | School Tales the Series (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Aduh!! Entah macam manalah boleh tertengok drama ini.. Walhal bukanlah berani sangat pun.. Tambahan pula filem seram dari Thailand biasanya ngeri dan memualkan selain seram.. Tapi tulah, lepas baca review Farhana School Tales the Series (2022) ini terus cam teruja nak tengok.. Sha tak review detail macam Farhana, tau, jadi kalau korang nak yang detail kena klik tajuk School Tales the Series (2022) ini..

Ada yang logik dan ada yang tak ketahuan punca dramanya.. Paling selalu dah tentula berkaitan buli.. Buli ini menjadi salah satu sebab kenapa manusia mengambil tindakan di luar jangka.. Sama ada terpengaruh dengan bnda tak betul ataupun mengambil jalan singkat.. Setiap cerita, ada pengajarannya.. Sama ada pada yang membuli, mangsa mahupun orang yang tak peduli.. Semuanya bertanggungjawab.. 

Antara kesemua drama ini Sha paling suka episod 5 sebab kelakar.. Walaupun 2 pelajar tu nakal namun kerana usaha mereka, akhirnya kepala cikgu mereka dijumpai.. Memang bestlah dan Sha sokong cadangan Farhana untuk drama ini dipanjangkan.. Mesti layanlah..

Drama: School Tales the Series
Also Known As: Rong Rian Phee Mee Yu Wa...
Director: Mike Phontharis Chotkijsadarsopon, Tum Putipong Saisikaew, Nuttapong Wongkaveepairoj
Screenwriter & Director: James Thanadol Nuansut, Songsak Mongkolthong, Saniphong Suddhiphan
Screenwriter: Junior Ratruedee Pinkaeo, Manow Thanjira Chaengaranyik, Auii Warissara Ajananeungnit, Adirek Phothong
Genres: Horror
Country: Thailand
Episodes: 8
Aired: Aug 10, 2022
Aired On: Wednesday
Original Network: Netflix
Duration: 49 min.
"School Tales the Series" is a new Thai horror anthology of eight terrifying ghost stories set in schools, crafted by six Thai directors skilled in the art of scaring audiences. 
(Source: Netflix press release) 

~~ Adapted from eight hit comics. ~~

3 comments:

  1. macam best, tapi saya x suka tengok cerita hantu.. heheh

    ReplyDelete
  2. sram komedi thai keee? ni boleh layan nii, episod pun x bnyk

    ReplyDelete
  3. rasa macam nak tengok tapi takut. selalu Thai kalau seram, memang seram sungguh

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »