Monday, July 22, 2019

Warung Itik Salai Azizah, Sabak Bernam

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha berkursus lagi hari Sabtu (20.07.2019) aritu.. Ingatkan nak makan gulai lemak telur mayonglah.. Baca kat SINI.. Tapi kedai tu tutup pula.. Maka berjalanlah kami mencari kedai makan.. Dan terjumpalah warung ini masa mencari.. Dalam maps google tak ada pula.. Kedai dia tepi jalan je.. Masakan salai dia memang power.. Tak payah pergi Negeri Sembilan dah.. hehehe.. Harga pun sangat reasonable dan berbaloi.. Serius sedap untuk tekak Sha dan encik suami..

Kat tepi jalan je kedai ini.. Singgah sebab ada perkataan masak lemak cili api.. hehehe..

Bayar kat sini.. Pesanan pula nanti ada pelayan datang dekat meja.. Nak pilih lauk pun boleh dekat kaunter ini..

Harga menu kedai makan ini.. Setiap set makanan dah ada semua termasuk air.. Air yang disediakan ialah air balang.. Cedok sendiri dan boleh tambah seberapa banyak kali..

Senarai harga air kalau nak order selain air yang disediakan..

Set Itik Salai ini RM8 je.. Ini menu Sha.. Pergh!! Daging itik tu tak liat tau.. Sedap dan mudah nak dimakan menggunakan sudu.. Gulai lemak dia pekat memikat.. Cuma pedas je.. Hahaha.. Sha memang jenis tak tahan pedas.. Semangkuk ini puas Sha makan seorang...

Encik suami ambil daging salai.. Lupa nak snap gambar.. Hehehe.. Encik suami pun puas hati dengan kuantiti daging dan kuah dia.. Kuah daging tak sepekat kuah itik salai ini.. Tapi tetap sedap melekat di tekak.. Kuantiti daging tu pun boleh makan berdua tau.. Banyak.. Dua menu ini hanya RM15 sahaja.. Berbaloi sangat pada Sha..

13 comments:

  1. Wah Tak liat eh.. bagus tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak liat langsung.. sedap je nak mengunyah..

      Delete
  2. tgk list harga, memang berpatutan, sha.
    sedap plak tu kan.
    terbaik!

    ReplyDelete
  3. itik salai..sedapnya laaa..dah alam x makan.

    ReplyDelete
  4. Berpatutan harganya. Puas hatilah dengan kuantiti makanan.

    ReplyDelete
  5. yg tak liat best makan.. hehehe

    ReplyDelete
  6. lama betul tak makan itik... kalu dkt nk jg sy singgah sbb nmpk patin tempoyak tu

    ReplyDelete
  7. hahaha kakshaaaa kenapa kita tak tahu pun kedai ni kat mana. Mati kutu kalau nak makan dekat sabak tu

    ReplyDelete
  8. tgh hari ni tgk menu itik salai..lapar trus

    ReplyDelete
  9. serius sedap..bleh kata sebulan sekali mesti pi beli bungkus kt cni..klu x mkn dgn famili..mkn dgn membe2 satu opis..leh try sape yg lom try..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »