Saturday, April 4, 2020

Baca di Google Play Books

Assalamualaikum..
Hye semua..

Satu lagi aplikasi membaca yang best untuk dijelajahi.. Cumanya kebanyakkan buku di sini berbahasa Inggeris.. Sha pun terjebak lepas dapat buku free dari FIXI haritu.. Boleh baca di SINI.. 

Koleksi buku yang ada perkataan Free di sebelah bintang tu bolehlah di muat turun ke library anda dan dibaca bila-bila anda berkelapangan..

Ini koleksi buku yang berjaya Sha pinjam dan letakkan di library Google Play Books Sha..

Pilih buku yang nak dibaca.. Klik Free Ebook

Kemudian keluar pop up macam dalam gambar ini.. Klik Read..

Kalau dekat komputer akan keluar paparan macam ini.. Bolehlah terus baca..

Ini paparan dekat aplikasi Google Books di telefon.. Nak baca bolehlah klik Library tu..

Sebelum baca kena muat turun dulu buku tu.. Klik je dekat 3 titik tu dan tekan download.. Kalau dah ada tanda right warna biru tu maknanya dah selesai muat turun dan bolehlah baca.. Buku dekat Google Play ini kalau dah muat turun, boleh je baca bila-bila pun.. Walaupun tak ada internet.. Janji dah muat turun..

6 comments:

  1. Wow.. buku Tu mmg full ye mmg menarik ni

    ReplyDelete
  2. Pernah nampak tapi tak pernah try. Boleh cari buku kat situ nanti.

    ReplyDelete
  3. Waalaikumussalam. Terima kasih kongsi 🙋🏻

    ReplyDelete
  4. yes betul.
    donlod je. kemudian baca, kan :)
    good idea tu.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »