Friday, April 10, 2020

Filem France | Anna (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini tak sesuai ditonton dengan anak-anak.. Sha pun tertengok.. Ingatkan cerita aksi biasa-biasa saja..

Kisah Anna yang kononnya diselamatkan oleh KGB dari didera dan dipergunakan kekasihnya.. Namun yang sebenarnya Anna dijadikan seorang ejen dan dipergunakan oleh KGB.. Dalam pada melaksanakan jerja, Anna tertangkap oleh ejen CIA dan ditawarkan perlindungan.. Anna terima sebab dia nak bebas.. Anna tak minta banyak pun.. Hanya kebebasan.. Namun bukan mudah seperti yang disangkakan.. Kiri kanan Anna dikepung..

Filem ini nice kalau tak ada babak lucah-lucah tu.. Seorang perempuan yang dipergunakan bangkit dan melawan demi kebebasan diri.. Kena tengok betul-betul sebab filem ini banyak flash back.. Tapi aksi dia memang tak mengecewakan lah.. Nampak Anna tu struggle nak berlawan dan menguruskan emosi dia bila terpaksa buat kerja yang dia tak suka..

Anna (2019)
Beneath a woman's striking beauty lies a secret that will unleash her indelible strength and skill to become one of the most feared assassins on the planet.

9 comments:

  1. ingatkan cite dia beshe-beshe... sekali alamak~ 18sx.. terus tutup..

    ReplyDelete
  2. Cerita aksi..best tapi diselitkan jg yg 18sx, tu yg tak best..

    ReplyDelete
  3. Menarik cerita ny.yg lemah crite barat ni kalau ade 18sx.kan sha..huhu

    ReplyDelete
  4. Lama dah Hana tak layan filem omputeh ngehehe
    .
    Nice review kak Sha! ^_^

    ReplyDelete
  5. sha tgok filem ni kat mana masa PKP ni? Abe Kie layan citer di youtube, netflix n android box. kat box ni citer yg x kuar di panggung dah ada. cuma x larat n x de masa nak tgok je.

    ReplyDelete
  6. macam best filem ni..mengenai KGB rekrut perempuan tu utk jdi agen mereka

    ReplyDelete
  7. ada tengok jugak trailer dia dua tiga kali dengan youtube ads... tak terasa nak tengok tapi baca review kaksha ni macam menarik pulak..

    ReplyDelete
  8. Dah tgl dah... Anna tue memang licik...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »