Thursday, April 9, 2020

Filem | 6 Underground (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Pertama kali.. Ini filem Ryan Reynolds.. So faham-faham jelah.. Memang banyak bahasa dan aksi lucah serta ganas.. Kalau tak layan darah dan aksi gore, sila jangan tengok..

Filem ini ohsem sebab ada adegan kejar-mengejar yang power.. Wataknya not bad walaupun jalan cerita agak cliche.. Orang baik lawan orang jahat.. Tapi perjuangan mereka menarik.. Menghancurkan manusia kejam yang tak terhukum oleh undang-undang dengan cara mereka.. Mereka ialah ghost.. Orang yang dah tak wujud.. Dikenali hanya dengan nombor.. Cekap, tepat dan dipimpin oleh lelaki yang kaya raya serta suka gadjet.. 

Babak kejar mengejar, aksi pakour, adegan tembak menembak, kereta hancur dan manusia bersepai memnag nampak real.. 

Six individuals from all around the globe, each the very best at what they do, have been chosen not only for their skill, but for a unique desire to delete their pasts to change the future.

8 comments:

  1. dah layan dah, memang gempak.

    ReplyDelete
  2. Thank you for the review kak Sha! :)

    ReplyDelete
  3. mana nak tengok, taktahu lahhhhh... minat nak tengok sebb ada tengok interview pelakon cerita ni sengan says channel...

    ReplyDelete
  4. wah. lom tgk lagi ni.
    michael bay's product lah, sha.
    mesti menarik!

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »