Thursday, April 9, 2020

Day 23 | Kawalan Pergerakan

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ke 23.. Esok akan ada pengumuman dari Perdana Menteri mengenai PKP ini.. Harapnya dilanjutkan lah lagi.. Risau nak hantar anak pergi sekolah.. Daerah Sha ini pun dah ada 5 kes.. Nak keluar pergi beli barang pun dah mula gementar.. Betul-betul terpaksa baru keluar..

Hari ini layan anak-anak tengok kartun.. Doraemon dan Trolls.. Siapkan kerja sekolah dan layan Imani membebel.. Hehehe.. Budaj kecik ini kalau dapat bercakap, Sha pun kalah.. Macam-macam keluar dari mulut dia.. hahaha..

Kubu mereka masa tengok kartun.. Macam-macam design kubunya.. hahaha.. 

12 comments:

  1. wah dasyat..siap berkubu....hehhe

    tempat saya ni dah red zone..seram betul..
    niat nk pkp habis terbantut...uhukkk :/

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah, setakat ni daerah sy lom ada kes lg. tp daerah sebelah huhahuha jalan sana sini. risau ada pembawa pula d daerah kami ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. semoga daerah awak kekal bersih dari virus covd 19 nie.. Aamiin..

      Delete
  3. Alahai comelnyalah kubu....
    itulah harap sangat sambung lagi PKP ni...sampai kes betul2 surut...
    Apa2 pun stay safe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sofie kan.. kalau dah tak ada kes baru berani nak hantar anak ke sekolah..

      Delete
  4. Tengah PKP ni yang ada anak kecil takpe sesekali rumah kita nampak bersepah. Yg penting biarkan mereka kreatif dan inovatif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini bukan sesekali dah ini Leya.. Hari-hari ginilah mereka.. Kalau siang tu memnag biar je sebab mereka tak ada nak keluar rumah.. Malam baru suruh diorang kemas..

      Delete
  5. Ngeee comelnya siap ada kubu!! Rindu zaman kecik. Kalau Hana dulu siap bercakap dengan mop! hahaha >_<

    ReplyDelete
  6. teringat zaman kanak-kanak dulu suka main kubu-kubu mcmni

    ReplyDelete
  7. Haha seronok.tgk telataah ank2

    ReplyDelete
  8. Teringat mase kecik dulu... Cam nie jugak

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »