Tuesday, April 7, 2020

Anime Japan | Tekken: Blood Vengeance (2011)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Animasi ini merupakan animasi yang dibuat dari siri permainan video Tekken.. Yang Sha tengok ini filem yang dibuat diantara filem ke 5 dan ke 6.. Kira macam alternate storyline lah.. Tak tengok yang sebelum-sebelum ini pun okay je.. Boleh je faham jalan cerita dia..

Perebutan kuasa di antara 3 generasi yang menyebabkan bencana kepada orang lain.. Dua watak utama dalam ini ialah Xiaoyu dan Alisa.. Mereka ini dihantar oleh dua pihak yang berlainan untuk menyiasat tentang Shin.. Namun rupanya mereka terperangkap diantara Jin Kazama,  Kazuya Mishima dan  Heihachi Mishima.. Bila mereka bertiga ini berkumpul maka pertarungan epik tak dapat dielakkan.. Syok gak sesekali layan anime lawan-lawan macam ini.. Cuma pakaian dia agak seksa mata memandang.. Mujurlah tengok sorang je.. hehehe..

High school student Ling Xiaoyu is recruited by Anna Williams of G Corporation to transfer to Kyoto University and gather information on a student named Shin Kamiya. Meanwhile, Jin Kazama, the current head of the Mishima Zaibatsu, sends Alisa Bosconovitch to the university for the same mission. Though they do not know each other's true motives, Xiaoyu and Alisa become close friends. However, their friendship is put to the test when Shin is captured by an unknown assailant.
(Source: ANN)

4 comments:

  1. ada juga movie dia. Aien tengok yang tu je, anime tak pernah lagi..

    ReplyDelete
  2. Wah org perempuan pn layan movie kartun ye...nice review

    ReplyDelete
  3. hahahaha anime suka pakai yang rengsakan mata kita kan. Sebab yang layan anime mostly lelaki

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »