Thursday, April 9, 2020

Novel | Karma oleh Muharikah

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kisah mengenai Iman dan Faris yang sudah berkahwin.. Kedua-dua mereka dalam usaha ingin berubah.. Namun tak mudah bila komunikasi antara mereka tak lancar.. Perhubungan yang baru nak bermula dah berantakkan.. Membawa ke tempat kerja.. Tak ada tolak ansur dan cuba saling menerima namun mereka tak berpisah cuma dingin.. Sehinggalah Faris disahkan kanser dan ada HIV.. Dari sini barulah hubungan mereka lebih akrab dan saling menerima.. Iman kekal di sisi Faris.. 

Novel ini agak kurang lancar dari segi penyampaian namun masih boleh difahami.. Sambungan kepada Stigma.. Kali ini penulis fokuskan kepada usaha Faris dan Iman yang ingin berubah dan menjnggalkan nafsu sonsang mereka..

Sha baca pada 06.04.2020 dan selesai pada 08.04.2020..

Sha baca guna aplikasi PNM e-Reader..
Published March 2019 by Iman Publication

7 comments:

  1. Jalan cerita macam menarik cuma cara penyampaian pula kurang sikit. Tak pernah jumpa lagi buku ni kat PNM reader.

    ReplyDelete
  2. stok novel semua dah abis baca, x minat sgt nak baca novel online plak. gatai tangan nak beli online pun ada but sabar..sabar sbb novel dah byak sgt kat rumah. Mostly beli dr fav writer jer.

    ReplyDelete
  3. novel ni macam kurang feel la tapi mesej yg nak disampaikan tu menarik.

    ReplyDelete
  4. Dah lama rasanya tak membaca ni.. stok buku pun masih banyak. Bilakah mood rajin nak mai ni

    ReplyDelete
  5. pkp ni baru sy layan novel. tapi kesian pula faris kena kanser & hiv

    ReplyDelete
  6. belum pernah baca muharikah punya works... perati je imanpubs buat sale sekarang... musim musim gawat ni aduhhh.. gatal je tangan nak add to cart hahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »