Wednesday, April 8, 2020

Komik | X-Venture Fail X-Sentrik: Merungkai Memori oleh Chang Lip Wei, Liew Chek Kee, Sloow Studio

Assalamualaikum..
Hye semua..

Komik yang ohsem.. Menggunakan formula komik dalam menyampaikan info sains dan paranormal.. Mengujakan untuk dibaca.. Kali ini menyampaikan cerita mengenai kehilangan yang sangat misteri dan tingkah laku seorang lelaki yang pelik.. Antara info yang dikongsikan adalah mengenai masalah transplan, organ transplan, sejarah transplan dan organ yang boleh didermakan.. Di akhir komik, ada disediakan kuiz untuk menguji minda..

Sha baca dan selesai pada 06.04.2020..

Sha pinjam buku Perpustakaan Negara Malaysia..
Published March 31st 2019 by Kadokawa Gempak Starz Sdn. Bhd.

4 comments:

  1. Dah lama tak baca komik.
    Bilalah dapat baca agaknya

    ReplyDelete
  2. dah lama tak layan buku komik.
    bila nampak buku2 mcm ni, teringat time sekolah menengah dulu.

    ReplyDelete
  3. dah lama tk layan komik...hahaha..bila nak start baca ni..adudu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »