Shoplinks.Asia

Wednesday, October 12, 2016

Alif Dalam 7 Dimensi

Assalamualaikum..
Hye semua..
Lama tak tengok filem Melayu..
Kali ini kita layan filem yang ramai orang sebut..
Filem Alif Dalam 7 Dimensi..
Lakonan Izzue Islam, Juliana Evans, Alif Satar..

Lakonan yang best dari mereka bertiga..
Watak yang Izzue bawa sebagai Aliff memang menjadi..
Memang nampak dua karekter yang berbeza..
Part yang paling Sha suka masa dia berlawan dalam hutan..
Masa ini dia kena selamatkan Juliana Evans dan Alif Satar..
Izzue berlawan dengan hantu galah Sha rasa..
Sebab tinggi je hantunya.. hehehe..

Watak Alif Satar dalam ini memang menceriakan..
Memang best menonton..

Filem Aliff Dalam 7 Dimensi ini memang lain..
Kelainan yang best..


17 comments:

  1. Waalaikumussalam sis..hihi..jwab salam
    bestnya dapat tgk movie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye Mas.. sesekali memang layan movie je sha nie..

      Delete
  2. Start dari OIAM lagi saya memang minat kat Alif Satar.. dari dulu dah nampak potensi dia utk pergi jauh tapi masa tuh orang tak pandang dia sangatkan. Tapi sekarang, alhamdulillah banyak offer dah dia dapat. Muka dia sajalah kat TV tuh ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Potensi dia makin menyerlah.. Nampak bakat lakonan dia kan Gee..

      Delete
  3. Personal review movie melayu paling tuttt la pernah ain tgok. Tak make sense langsung. Nsib Ain tgok yg download je kalau tgok dkt wayang msti mnyesal gila. Hehehe sorry. Tu cuma pendapat Ain jela 🙈

    ReplyDelete
    Replies
    1. X pe Ain.. Pandangan Ain juga diterima.. Hehehe.. No worries..

      Delete
  4. Personal review movie melayu paling tuttt la pernah ain tgok. Tak make sense langsung. Nsib Ain tgok yg download je kalau tgok dkt wayang msti mnyesal gila. Hehehe sorry. Tu cuma pendapat Ain jela 🙈

    ReplyDelete
  5. Mula2 dengar tajuk mcm tak best je, hahaha, kalau kaksha kata best nak kena tgklah ni, huhu teruk betul Mai sbb judge movies dari tajuk je :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Jangan gitu Mai.. Kang x sama citarasa lak.. Hehehe.. Tapi nak try tgk ok je..

      Delete
  6. dh tgk movie ni.. tpi hantunya semua nampak mcm xreal.. hee..

    tapi watak izzue islam tu terbaiklah.. siap keluar air liur lagi tu..

    bab-bab dia berlawan dgn hntu tu, saya tgk agak kelakar.. hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Watak Izzue ty memang nampak real.. Bersungguh sungguh..

      Delete
  7. alah k.el pun nak tgk.
    ada ke dlm online mana2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada Kak el.. Sha tgk kat sini https://www.facebook.com/MalaysiaTube1/

      Delete
  8. waalaikumsalam..MV dah tengok tapi online jer

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI