Shoplinks.Asia

Sunday, October 2, 2016

Monkey King : Hero is Back (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sesekali layan kartun dengan anak-anak.. Best juga..
Tapi kartun nie bahasa cina..
Jenuhlah menjawab pertanyaan Amani..
Imani dia jenus tengok dan observe..
Amani lak dah boleh membaca, makanya banyak lah pertanyaan..
"Kenapa dia cakap wow?"..
Kenapa raksaksa tu nak makan budak..?
Kenapa mak gelak?
Itu apa mak?
Kenapa dia jadi macam tu mak?
Kenapa dan kenapa??
Tu mahkluk apa mak?
Hahaha.. Memang begitulah kalau tengok cerita dengan anak yang curious..
Tapi oklah ceritanya..
Not bad.. Cuma kena tengok sama2 lah dengan anak..
Senang nak terangkan..


9 comments:

  1. hihihihihi kenapa kenapa banyak tu

    ReplyDelete
  2. Haishh saya kalau anak buah tanya banyak2, hilang feel nak tengok cerita tau..
    Sebab tu dorang tak berani nak tanya apa-apa kat saya.
    Padahal dah lumrah lah kan bebudak macam dorang banyak tanya bila tengok something yg diorang tak faham. Hihi.
    Tunggu giliran anak saya pulak nanti macam mana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bebudak memang macam tu Gee.. Terlalu banyak soalan.. Kenapa, kenapa dan kenapa.. Sebab tu tak bawa mereka tgk wayang.. Biarlah nengok di rumah je..

      Delete
    2. Jangan bawak... Tak dapat bayangkan macam mana. Hak3

      teringat saya masa menonton filem Khurafat di TGV, KLCC. Parents mana entah bawa anak mereka menonton sekali.. Bayangkanlah filem seram gitu. Sampai menangis-nangis sebab takut punya pasal. Tapi lepas tu, berzikir pulak. Macam-macam teletah =D

      Delete
    3. kadang2 sha pun tak faham perangai ibu bapa yang dok bawa anak ke panggung wayang nengok citer bukan2.. Dah tulis untuk dewasa, dok bawa juga anak kecik.. Kadang baby pun dibawanya.. Kalau tgk citer animasi tak pa lagi.. Pelik2 perangai orang sekarang.. Sha memang x bawa Gee walaupun ada panggung untuk family sekarang kat tgv.. Biarlah dia besar dulu..

      Delete
  3. haha..mmg bnyk tnya bdk2..lg2 ngn spupu spapat yg kecik2 lg..adoii jenuh nk jwb klo tgk cite sme ngn dorg

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI