Mee Siput - Digoreng - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, October 17, 2016

Mee Siput - Digoreng

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sebelum ini Sha ada share pasal Mee Siputkan..
Boleh baca entry tu kat sini.

Sha baru berkesempatan nak goreng..
Senang sangat-sangat tapi kena hati-hati tau..
Sebab bila kita masukkan je mee siput tu dalam minyak,
dia akan meletup-letup tapi tak adalah teruk..

Cara nak menggorengnya pun senang je..
Just panaskan minyak..
Kemudian masukkan je mee siput tu..
Tak sampai seminit dia dah mengembang..
Balik kanlah supaya mee siput tu masak sekata.

Dah siap goreng, bolehlah makan dengan sambal tumis..
Secawan kopi o..
Buat snek sambil menonton tv pun best..


 
Ini wajah sebelum digoreng..
 
 
Selepas digoreng, jadi begini..
Sedap dimakan dengan sambal tumis..
Memang best.. Serious..

5 comments:

  1. dlu duduk melaka selalu mkn mee siput nie..siap turun muar lg cr mee siput nie

    ReplyDelete
  2. first time saya tengok, sebelum ni tahu mee sanggul je...

    ReplyDelete
  3. hmm sedapnya.. & crispi

    Regards
    Budy | Travelling Addict
    www.travellingaddict.com

    ReplyDelete
  4. Hoh... x pernah buat agik ni... cam menarik ajoo...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..