Thursday, June 20, 2019

I'm Not A Monster oleh Sara Aisha

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lama tunggu giliran nak baca novel ini.. Sha berjaya pinjam di PNM e-Reader pada 16 Jun 2019 selepas berbulan menunggu giliran.. Kikiki..

Memang menarik dan tak pernah tak menarik.. Maya dan Ryu.. Kemunculan mereka asalnya dalam mini novel kemudian terselit dalam Salju Kyoto dan akhirnya kisah penuh... Bila terjebak dalam dunia kongsi gelap, bukan mudah nak lepaskan diri.. Itulah yang dilalui Ryu dan juga Maya.. Darah dan kematian menjadi sahabat karib.. Tak mudah namun kerana mereka saling memerlukan, mereka berjaya melaluinya.. Cerita yang ada ketika babak keganasannya sangat mengujakan dan ada ketikanya sangat mengganggu.. Namun sikap Maya yang selalu ada dan mendokong Ryu sangat sweet..

Sha baca pada 19.06.2019 dan selesai pada 20.06.2019..

(ebook : PNM e-Reader)

Pinjam dari elib PNM..
Published July 2018 by Penulisan2u

9 comments:

  1. Selamat mengulat buku.
    Wak kalau baca buku omputih, setahun tak habis

    ReplyDelete
  2. kena baca cerita pendek dengan salju di kyoto dulu ke ataupun sara aisha dah tulis balik dalam novel ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay je kalau tak baca novel pendek fan Salju Kyoto tu.. Buku ini boleh berdiri sendiri..

      Delete
  3. latar cerita ni berlaku kt jepun?

    ReplyDelete
  4. macam menarik kalau baca review dr Sha

    ReplyDelete
  5. buku sara aisha memang menarik untuk dibaca :)

    ReplyDelete
  6. Saya tak pernah lagi baca novel ni.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »