Sunday, June 23, 2019

Durian D24

Assalamualaikum..
Hye semua..

Teringin punya pasal.. Sha belilah Durian D24 ini dekat kawan encik suami.. 2 biji RM24.. Harga pasaran sekilo RM18 katanya.. Tapi dia jual dengan kami sekilo RM14.. 2 biji yang Sha beli ini RM22.. Tak adalah besar mana.. Comel-comel je.. Tapi pada Sha, tetap durian kampung yang sedap.. hehehe.. Rasa D24 ini terlalu lemak..  Alhamdulillah.. Dapat juga merasa..

yang kurang cantik kulitnya tu, hanya ada 4 ulas sahaja.. tapi besar-besar dan tebal..

Ini yang kulitnya cantik tu ada 5 ke 6 ulas isinya.. Kuning, berlemak dan tebal..

14 comments:

  1. Kalau isinya sikit..tapi tebal...itu pun dah memberi nikmatkan Sha..

    ReplyDelete
  2. Sekarang harga durian turun sikit, saya pun dah merasa sebab harga mampu milik. Kalau biasa, harga ke langit tinggi mahalnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. bila murah nie, seronoklah nak emmbeli.. masa harga melambung tu memang pakat tengok jelah..

      Delete
  3. sedapnya..belum lg memburu durian, masih lg mood raya..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki.. mood raya on, mood durian pun on nie.. cane..

      Delete
  4. Kalau beli durian memang mahal harganya. Jadi, saya memang makan durian dari kampung je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada durian kampung memang best dan puas makan Jannah.. berbanding hang beli..

      Delete
  5. nak juga kak shaaaaa! hahahah. saya memang gila durian

    ReplyDelete
  6. sy pun tgh mencari durian ni... tgh membandingkan harga sbb dah byk tmpt jual n harga lain2 sy tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang nie nampak macam banyak juga buah.. harga pun pelbagai.. Banyak sikit pilihan nie, nak kena survey lebihlah kan Anies..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »