Thursday, June 6, 2019

Mee Tarik Warisan Asli, Mydin Meru

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ini berjalan ke Ipoh.. Melawat mak saudara encik suami di Hospital Ipoh.. Lepas tu ke Mee Tarik belanja MIL makan.. Agak kurang memuaskan layanan yang diberi.. Pada Sha secara peribadinya lebih suka makan di Rawang dan Batu Caves.. Kuantiti hidangan pun tak sama macam di Rawang dan Batu Caves.. Lebih berbaloi makan di Rawang dan Batu Caves.. Lepas makan terus gerak balik.. Sampai rumah agak lewat.. Kebetulan sekarang ini musim hujan di sebelah petang, agak sesak sikitlah jalan.. 

Rice with Braised Chicken
Ini pilihan Amani.. Habis dia makan.. Selalu tu susah nak suruh dia makan yang lain dari kebiasaan dia..

Dried Dumpling Beef 10pcs
Sha kongsi dengan encik suami.. Sedap.. Imani pun suka..

Mee Tarik Goreng
Pilihan MIL.. Okaylah pada MIL, cuma pedas sikit katanya..

Wet Mee With Potato & Sliced Beef
Pilihan encik suami.. Menu baru.. Sha rasa sikit.. Sedap.. Memang boleh jadi kesukaan ini.. Kena pula bila makan kentang dengan mee tu.. Tambah bila guna mee halus..

Mee Soup with Sliced Chicken
Yang ini pilihan Imani.. Habis dia makan.. Sup dia sedap.. Yang ini pun guna mee halus..

Strawberry
Jasmine Tea O (hot & cold)

13 comments:

  1. Saya tak pernah lagi makan di Mee Tarik ni. Tapi nampak macam sedap dalam gambar kat atas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau Jannah gemarkan chinese style cooking, mesti Jannah akan suka makan di mee tarik nie..

      Delete
  2. oo..ada cwgn dkt Batu Caves..dumplings tu nampak sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dumplings tu memang sedap.. Sha sure repeat kalu singgah lagi..

      Delete
  3. Assalamualaikum.
    salam aidilfitri, moga menyambutnya dengan penuh kegembiraan bersama keluarga.
    kecur air liur nengok ke sup tu...feveret tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam.. Sha yang tengok semula pun kecur air liur.. hehehe

      Delete
  4. bila raya selalu makan ketupat,, bila tengok gambar ni rasa rindu pulak nak makan nasi.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes.. menu wajib raya ketupat dan lemang.. Tapi tetap dok ingat kat nasikan.. hehehe

      Delete
  5. tak pernah makan lagi tapi dumpling tu macam menyelerakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau Farhana gi cuba, rasa lah dumpling tu.. memang menyelerakan..

      Delete
  6. alamak! rs mcm nk cari mi sup la lps ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »