Wednesday, June 19, 2019

The Fiery Priest (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hahaha.. Kelakar gila drama ini.. Walaupun sebenarnya cerita ini agak ganas dan serius tapi ada beberapa adegan lucu berjaya tanpa terlalu mencuba.. Memang menjadilah gabungan yang dibubuh dan diadun dalam drama ini.. 

Menonton drama ini seperti menaiki roller coaster.. Perasaan dibuai dengan dasyatnya.. Emosi Sha jadi up and down.. Ada masa tersenyum, ada masa geram dan marah dan ada masanya air mata menitik tanpa sedar.. Semuanya bermula dengan kematian seorang paderi dan disiasat pula oleh seorang paderi yang suka marah.. Paderi yang berjaya mengubah orang disekelilingnya dan disayangi.. Walaupun paderi tu sendiri mempunyai masalah dan selalu menyelesaikan masalah dengan kemarahan namun beliau berjaya membina hubungan baik dengan orang disekelilingnya..

Kalau tengok ending macam akan ada musim ke dua.. Tunggu jelah.. Harapnya adalah.. Gabungan paderi, pendawakraya dan polis tu ohsem..

 The Fiery Priest
Also Known As: Yeolhyeolsaje; Hot Blooded Priest; Enthusiastic Priest; Passionate Priest
KDrama | Action, Friendship, Mystery, Comedy, Law, Crime, Drama, Detective, Investigation | 40 Episodes | 15 Feb 2019 - 20 Apr 2019 |
Sinopsis | Kim Hae-Il (Kim Nam-Gil) is a Catholic priest. He makes spiteful remarks and he can be rude to others. Koo Dae-Young (Kim Sung-Kyun) is a detective. He talks a lot and he is also timid. Park Kyung-Sun (Lee Ha-Nee) is a prosecutor. She is smart and beautiful. She is also ambitious as a prosector and good at her job.
Catholic Priest Kim Hae-Il, Detective Koo Dae-Young and Prosecutor Park Kyung-Sun work together to solve a murder case involving a senior Catholic priest.

Pelakon-pelakon drama ini..

9 comments:

  1. kalau le ha-nee tu ada mmg sah2 ni cerita komedi

    ReplyDelete
  2. panjng 40 episod hihi dah lama x layan korea

    ReplyDelete
  3. Fuhhh ramai gila cast dia. Boleh try tengok sebab dah lama tak layan drama kelakar

    ReplyDelete
  4. drama ni memang slow sikit sampai ada masa rasa nak stop je tengok tapi part kelakar tu memang lawak habis penat nak gelak, itu yg berjaya juga habiskan..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »