Saturday, June 15, 2019

The Odd Family: Zombie On Sale (2019)

Assalamualikum..
Hye semua..

Filem zombie yang mengerikan tapi kelakar.. Plot twist di hujung cerita tu memang kelakar.. hehehe.. Zombie yang unik dan dijadikan alat untuk buat duit.. Bila zombie dijadikan alat untuk buat duit, memang bencanalah jawabnya.. hehehe.. Mula-mula je seronok tapi bila zombie datang menyerang, dah macam tengok Train To Busan pula rasanya.. Walaupun yang jadi zombie tu kebanyakkannya warga tua.. Hehehe.. Penyelesaian kepada masalah zombie ini pun kelakar.. Macam mana mereka jadi zombie, macam tu lah mereka jadi manusia balik.. Adegan cinta antara zombie dan manusia pun kelakar.. Ohsemlah filem ini..

Sinopsis: Man-Deok runs a gas station in a peaceful country village. He has three adult children: Joon-Gul, Min-Gul and Hae-Gul. Man-Deok only thinks about spending the rest of his life in Hawaii.
Oldest child, Joon-Gul, is married to Nam-Joo. He loves his family, but he doesn't express his feelings to his family. Min-Gul is the middle child in the family. He is the only to have graduated from a university in his family. He gets fired from his company and comes back to his hometown. Hae-Gul is the youngest child in the family.
One day, a strange man appears in the country village. Due to him, Man-Deok’s family and the entire village is shaken.

8 comments:

  1. Hehe zombie pun bercinta Ka?

    ReplyDelete
  2. Mesti tergelak-gelak masa tengok cerita ni😂.

    ReplyDelete
  3. Ada Nam Gil dengan Ji Won. Kena tengok ni. Mesti best :)

    ReplyDelete
  4. Tengok trailer haritu terhibur, nak try layan la nanti. Nasib yang jadi zombie boleh jadi manusia balik

    ReplyDelete
  5. tgk semua mcm pelakon komedi je hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »