Tuesday, June 4, 2019

Stray (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Terjumpa dan tertengok filem ini.. Menarik sebab ada kuasa supernatural.. Semuanya bermula dengan penemuan mayat seorang perempuan yang menjadi batu dan berusia 1000 tahun walhal perempuan tu tak adalah tua mana..Bila anak dia datang tengok mayat tu, tetiba je keluar bunga dari mayat tu.. Memang lagi peliklah.. Rupanya anak dia ada kuasa supernatural yang ohsem.. dan ada seorang lagi anak yang ditinggalkan.. Anak yang ditinggalkan itu berdendam dan tak berjaya mengawal kuasa yang dimiliki dengan sebaiknya.. Pertembungan antara dua kuasa ini sangat ohsem..

Stray (2019)
Genre | Action,Crime,Fantasy
Sipnosis | An orphaned teenager teams up with the detective investigating her mother's murder. They soon discover a supernatural force threatening the city and realize the teen possesses hidden powers of her own which might be the key to stopping it.

16 comments:

  1. Macam best cerita ni. Saya pun kadang-kadang tak rancang pun nak tengok sesuatu cerita. Kebetulan terjumpa cerita tu, saya layan jelah­čśů.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best pada akak.. Seronok juga sesekali layan cerita tanpa dirancang macam nie.. hehehe

      Delete
  2. Wah, nak tengoklah! Suka layan cerita-cerita begini :)

    ReplyDelete
  3. Salam. saya peminat filem supernatural. saya baru dalam dunia blogging. kalau berminat review filem thriller bole datang ke blog saya di http://www.adnifatem.com/

    ReplyDelete
  4. Lama tu 1000 tahun. Macam best nak layan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesan dari kuasa tu buat mayat tu nampak dah berusia 1000 tahun..

      Delete
  5. Macam best je. Teringin nak tengok mayat tu. Macam manalah agaknya mayat 1000 tahun.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »