Tuesday, November 10, 2020

Drama Korea | Cheese in the Trap (2016)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini sad ending rupanya.. Sha tengok sebab nak tahu keseluruhan cerita.. Sebab versi filem terlalu pendek.. Bila dah tengok drama, cam menyesal lak.. hahahaha.. Drama ini main dengan emosi.. Emosi seorang anak, emosi mak ayah, emosi kawan.. Emosi lah Sha nengoknya.. hahaha..

Complicated gak drama ini.. Kisah seorang anak yang dibesarkan dengan cara yang salah hingga menyebabkan dia tak pandai nak bergaul atau berkawan.. Namun perkenalan Yoo Jung dengan Hong Seol berjaya membuatkan Yoo Jung berfikir.. Psikologi dan emosi anak-anak bukan mainan yang boleh dicuba, tak berjaya buang dan cuba lagi.. Salah bentuk emmang boleh menyebabkan anak menjadi psiko.. Hong seol pun bukanlah membesar dalam keadaan yang baik.. Anak sulung yang sentiasa diminta untuk berkorban dan menangung masalah keluarga.. Sampai satu tahap, Hong Seol meluahkan apa yang dia rasa.. Yoo Jung dengan Hong seol dua manusia yang bermaslaah, mereka saling membantu namun tak sesuai bersama.. 

Drama: Cheese in the Trap
Also Known As: Chijeuindeoteuraeb
Director: Lee Yoon Jung
Screenwriter: Kim Nam Hee
Genres: Friendship, Psychological, Romance, Life, Drama
Country: South Korea
Episodes: 16
Aired: Jan 4, 2016 - Mar 1, 2016
Aired On: Monday, Tuesday
Original Network: tvN
Duration: 1 hr. 5 min.
Having returned to college after a year long break, due to her family's poor background, Hong Sul, a hard-working over-achiever, inadvertently got on the wrong side of Yoo Jung, her senior who is athletic, good looking, gets good grades and has a kind personality, but also a hidden dark side. From then on her life took a turn for the worse and Sul was almost certain it was all Yoo Jung's doing. So why is he suddenly acting so friendly a year later?

10 comments:

  1. aduh, sad ending story ni mmg susah kita nak terima kenyataan kan..hmmm

    ReplyDelete
  2. Since PKP dulu dah mula layan movie2 Korea ni. Tapi drama ber episod belum boleh layan. Takut tak jadi kerja dibuatnya. Hehe. Tapi kan, mostly drama-drama Korea ni best jer kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drama panjang sikit memang kena ambil masa berbanding filem..

      Delete
  3. Bagus tonton cerita begini. Banyak mesej moral yang tersirat.

    ReplyDelete
  4. betul, kalau tak mampu bagi persekitaran yang bagus untuk anak-anak, rancang la elok2.

    ReplyDelete
  5. saya suka drama ni tapi kecewa giler dengan ending dia..huhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »