Monday, November 2, 2020

Goodreads | Reading Challenge 2020 Completed

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Yeah!! Sukses.. 10 bulan sahaja untuk melengkapkan cabaran Goodreads tahun 2020.. Tak sangka tahun ini lebih cepat dari tahun lepas.. 237 buah buku pelbagai genre.. Tahun ini sebenarnya banyak cabaran yang tak disangka namun kerana ebook yang Sha jumpa di Google Play Books berjaya membantu Sha melengkapkan cabaran.. Memang tahun ini banyak betul ebook yang Sha baca.. Sampai satu tahap Sha rasa telefon bimbit tu tak boleh jauh dengan Sha.. hehehe.. Akses paling cepat dengan pelbagai jenis genre.. Kalau dulu rasa macam terhad buku english je, tapi sekarang ramain penerbit yang mula meletakkan ebook di pelbagai platform online.. Paling kerap Sha beli di Googple Play Books.. Selain itu ada juga yang terus dengan penulis dan terbaru di platform eSentral.. 

Berjaya melengkapkan cabaran tidak bermakna Sha akan berhenti membaca.. Sebaliknya Sha akan terus membaca dan tengok berapa banyak lagi buku yang boleh Sha tambah sebelum 2020 berakhir.. 

10 comments:

  1. Tahniah kak sha!!!! You did it!

    ReplyDelete
  2. Yay!! congrats, akhirnya berjaya.. but amazed la dgn kak sha ni, ebook,novel, drama, movie ..smua kak sha dpt cover

    ReplyDelete
  3. Tahniah! Banyak membaca luas pengetahuan.

    ReplyDelete
  4. Tahniah! Kagumlah. Ini lah benda yang dari tahun ke tahun akak gagal buat. Masuk list untuk tahun depanlah, pinjam semangat Sha 😊

    ReplyDelete
  5. tahniah kak !! saya x baca buku tp
    baca essay anak2 ok x ? hehe..

    ReplyDelete
  6. Tahniah, Kak Sha. Cepatnya sampai target tahun ni.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »