Monday, November 16, 2020

Filem English | The New Mutants (2020)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Okay.. Filem yang menarik tapi Sha bagi amaran siap-siaplah ada babak cium lesbian.. Tak sesuai ditonton dengan anak-anak.. Kisah 5 orang budak yang ada kuasa dan dikurung disebuah tempat.. Mereka ingatkan mereka berada di pusat rawatan tapi kuasa Moonstar telah membongkar kebenaran mengenai tempat kurungan tersebut.. Dari musuh akhirnya mereka berkerjasama dan menjadi kawan baru.. Filem ini ada babak scarylah juga bila ketakutan setiap mereka memunculkan diri dan menganggu.. Ketakutan yang begitu real..

The New Mutants
2020 ‧ Horror/Fantasy
Five teenage mutants -- Mirage, Wolfsbane, Cannonball, Sunspot and Magik -- undergo treatments at a secret institution that will cure them of their dangerous powers. Invited by Dr. Cecilia Reyes to share their stories, their memories soon turn into terrifying realities as they start to question why they're being held and who's trying to destroy them.


4 comments:

  1. Boleh tengok ni. Layan gak genre begini buat hilang-hilang bosan 😊

    ReplyDelete
  2. charlie heaton ka.. igtkan harry styles ! hahaha ok put in the list :)

    ReplyDelete
  3. Anya Taylor-Joy tu ada berlakon cerita Split. Yang mamat profesor X zaman muda dalam X-Men, yang ada banyak split personalities tu, directed by M night Shamalan. Agaknya pompuan tu suka berlakon cerita horror/mystery.

    ReplyDelete
  4. movie ni memang tak sesuai utk kanak2 pun..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »