Saturday, November 7, 2020

Filem English | A Babysitter's Guide to Monster Hunting (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem kali ini kita layan dengan anak-anak pula.. Walaupun tajuknya ada monster, tak adalah menakutkan pun.. Cerita pasal Kelly yang diminta untuk menjaga anak kepada bos mak dia.. Kebetulan pula malam tu malam halloween.. Boogeyman mula menjalankan kerja mereka untuk menculik budak yang boleh menjadikan mimpinya sebagai realiti.. Kebetulan budak yang nak diculik tu adalah Kevin, budak yang perlu di jaga oleh Kelly.. Kelly ini ada sejarah dikunjungi boogeyman masa dia kecil tapi terselamat dan orang tak percaya bila Kelly cakap ada raksasa dalam almari dia.. Boogeyman yang bernama Grand Guignol ini memang dah lama bercita-cita untuk melepaskan raksasa kegelapan mengganggu manusia dna kali ini usahanya hampir berjaya bila dia berjaya culik Kevin.. 

Seronoklah juga layan dengan anak-anak sebab raksasa dia tak adalah scary sangat.. hehehe.. Tambah cerita pasal remaja dan budak kan.. Memang seronok lah..

A Babysitter's Guide to Monster Hunting(2020)
Directors: Rachel Talalay
Music composed by: Matthew Margeson
Genres: Comedy | Family | Fantasy
Recruited by a secret society of babysitters, a high schooler battles the Boogeyman and his monsters when they nab the boy she's watching on Halloween.

3 comments:

  1. Kalo tengok dengan Nayla ni nangis dia. Tak tahu la apa yang ditakutkan. Haha

    ReplyDelete
  2. haha kalau sha tengok tajuk gitu tak tengok terus dah 🤣

    ReplyDelete
  3. masukkan dalam list.. suka tgk cita2 mcm ni.. happy

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »