Sunday, November 1, 2020

Drama Jepun | Mirror Twins (2019)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tertarik nak tengok drama ini lepas baca review Atie 👉 Mirror Twins Season 1.. Gigihlah cari dan tengok.. Walaupun tahu yang drama ini ada second seasons tapi rasa macam nak tengok juga.. 

Kisah sepasang kembar yang terpisah bila salah seorang diculik.. Mula tu bila tengok drama ini rasa macam kesian je dekat twin yang kena culik tu.. Tapi semakin Sha tengok drama ini semakin Sha rasa macam sebagai manusia kita ada pilihan untuk pilih jadi baik atau jadi jahat.. Sayangkan seseorang tak bermaksud yang kita kena jadi jahat ataupun menyokong orang yang kita sayang untuk buat jahat.. Malah tak sepatutnya kita membengkokkan peraturan untuk orang kita sayang.. 

Complicated drama ini sebab main dengan emosi.. Emosi seorang anak dan adik.. Emosi anak yang rasa terpingir.. Emosi seorang ayah yang tak berdaya untuk kehilangan anak.. Memang emotional tengok drama ini.. Namun salah tetap salah ye..

Drama: Mirror Twins
Also Known As: Mirror Twins season 1, Mira Tsuinzu Season 1
Director: Murakami Shosuke, Noda Kenta, Ikezawa Tatsuya
Screenwriter: Takahashi Yuya
Genres: Suspense, Crime, Detective, Investigation
Country: Japan
Episodes: 8
Aired: Apr 6, 2019 - May 25, 2019
Aired On: Saturday
Original Network: Fuji TV, Tokai TV
Duration: 45 min.
An attempted murder takes place. Detective Katsuragi Keigo investigates the case. The only evidence found at the crime scene is the same DNA as Detective Keigo. He believes the criminal in the attempted murder case may be his older twin brother Yugo. At a young age, Yugo was kidnapped.
(Source: Asianwiki.com)

8 comments:

  1. kak sha! thanks promote my blog .. btw season 2 dah kuar... atie dah tgk cuma tak sempat nak buat review.. klu kak sha tak dpt cari season 2 dlm online.. il give u my personal files :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Your welcome atie.. hehehe.. Hold dululah season 2.. hehehe

      Delete
  2. Best jugak baca review kak sha ni. Nantj nak cuba cari la. Hehe selamat berhujung minggu. ^^

    ReplyDelete
  3. macam seronok aje... jarang nak layan drama jepun, maybe boleh try yang ni.

    ReplyDelete
  4. mcm2 perasaan bila baca sinopsis

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »