Monday, November 16, 2020

Novel | Pelita di Bawah Purnama oleh Adnil Zaff

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kisag mengenai Qairynn dan Aryan yang dah berkawan sejak dari kecil lagi fisebabkan mereka berjiran.. Pergaulan yang tak berbatas dengan alasan adik dan abang.. Namun kehaduran Maya mengganggu perhubungan mereka hingga akhirnya tragedi hitam menimpa Qairynn dan merubah dirinya menjadi pendendam dan pemarah.. Aryan mula menjauhkan diri dari Maya bila hatinya mula mengerti siapa sebenarnya Qairynn pada dirinya.. Namun bukan mudah meraih cinta Qaurynn bila dirinya menjadi punca kepada kekerasan Qairynn.. Mereka dikahwin secara paksa dan Aryan banhak mengalah kerana bersalah..

Ceritanya okay cuma garapannya tak berapa best dan ada beberapa dialog tu seolah berulang-ulang.. Tapi cover buku ini memang cun..

Sha baca pada 14.11.2020 dan selesai pada 15.11.2020..

Sha baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..
Published February 2015 by PENERBITAN ANASSA

3 comments:

  1. Cover memang cantik. Sejuk je mata tengok!

    ReplyDelete
  2. cita ni fall in love with bestfriend ka?

    ReplyDelete
  3. dialog berulang2.. dh kenapa pula. mcm tak best kalau nk baca

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »