Tuesday, November 10, 2020

Adabi: Sup Kambing

Assalamualaikum..
Hye semua..

Berjaya juga beli sup kambing adabi ini.. Asyiklah habis je bila ke kedai atau pasaraya.. Produk laku keras ini.. Hehehe.. Setin ini bolehlah makan berdua atau sorang.. Isi kambing dan ada tulang sikit.. Ada 2 ke 3 ketul kentang potong.. Rempah dia sedap.. Boleh makan dengan nasi atau pun roti.. Isi dia lembut je.. Sedap kalau dipanaskan dulu baru makan.. Bawa travel pun okay gak nie..

Harga setin ini RM8.50

Ini rupa sup sebaik sahaja dikeluarkan dari tin.. Lemak-lemak beku..

Rupa sup kambing selepas dipanaskan..

14 comments:

  1. Sedapnya sup kambing, dah ada yang tin macam ni senang tinggal panaskan sahaja..

    ReplyDelete
  2. anything related to kambing! is my favorite hehe

    ReplyDelete
  3. Ada ya. Baru tahu ni, ke sebelum ni ada tapi bila pergi dah habis.

    ReplyDelete
  4. Lama saya mencari produk adabi ni. Belum jumpa lagi. Atau mungkin stok di kedai cepat habis.

    ReplyDelete
  5. wahhhh boh daun sup or daun bawang sikit layan

    ReplyDelete
  6. Wah! menarik belumpernah cuba lagi.
    Nanti bolehlah nak cari jugak

    ReplyDelete
  7. boleh cari ni..suka kambing..

    ReplyDelete
  8. Dina tak pernah cuba. Yang kari dia pun sedap

    ReplyDelete
  9. First time nampak sup kambing ni. Biasanya jumpa yang ayam je.

    ReplyDelete
  10. aritu tgk org share kari kambing adabi..ni sup kambing adabi ada gk

    ReplyDelete
  11. not bad lah portion dia, time2 pkp macam ni memang memudahkan sangat haha

    ReplyDelete
  12. Brand adabi ni memang selalu habis. Saya nak beli kari daging pun tak ada.

    ReplyDelete
  13. Tahun lepas saya rajin beli mkn2 dalam tin cap adabi ni..sbbnya tempat saya ssh nk simpan brg basah dan kering..sbb masa tu baru kawen xde byk brg sgt mcm freezer..mesin basuh..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »