Friday, November 13, 2020

ebook | Welcome to Dead House (Goosebumps #1) by R.L. Stine

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lama tak baca novel penulis ini.. Zaman Sha sekolah dulu, penulis ini antara kegemaran Sha.. Cerita seram yang luar biasa menariknya.. Hehehe..

Buku dari siri Goosebumps ini lain macam seramnya.. Macam buku yang pertama ini.. Kisah mengenai keluarga Amanda dan Josh yang diberikan sebuah rumah oleh pakcik mereka.. Rumah yang terletak  di kawasan Dark Falls.. Nama tempat je dah creepy.. Bila mereka mula duduk di rumah tersebut, Amanda selalu dengar suara ketawa dan bisik-bisik.. Bukan itu sahaja, Amanda juga nampak ada budak lelaki dan perempuan lain dalam rumah mereka.. Tanpa mereka sedari mereka sebenarnya bukan mewarisi tapi dijemput untuk menjadi mangsa seterusnya.. Berjayakah Amanda dan Josh melarikan diri dari petaka yang menakutkan ini.. Kenalah baca.. hehehe..

Sha baca pada 11.11.2020 dan selesai pada 12.11.2020..

Sha baca menggunakan aplikasi Google Play Books.. Boleh juga baca online di SINI..
Published by Scholastic (first published July 1992)

5 comments:

  1. bestnya.... imagination boleh buat tul2 seram ni

    ReplyDelete
  2. Teringat dulu2 layan goosebump dekat tv.

    ReplyDelete
  3. Bestnya. Rindu nak baca buku2 R.L Stine ni. Dulu masa kecik suka pergi pinjam/sewa kat Novel House

    ReplyDelete
  4. Banyak karya R.L Stine ni jadi movie.

    ReplyDelete
  5. movie ni kalau layan semua episod memang best

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »