Thursday, November 5, 2020

Telefilem | Misteri Maria (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hahaha.. Tajuk macam seram.. Tapi bila tengok barisan pelakon, conformlah cerita kelakar.. Hahaha.. Bolehlah layan santai-santai.. Drama lama ini.. Kisah si Ilham yang dah patahkan hati Maria dan Maria berpakat dengan sahabat Ilham untuk mengenakan Ilham.. Ada babak yang macam try hard, ada babak yang semulajadi kelakar dan seram.. hahaha.. Okaylah layan santai-santai..

Pelakon : Zizan Razak, Nadiyah Shahab, Mas Khan, Zila Bakarin, Marisa Yasmin 
Penulis Skrip : MF Kencana
Pengarah : Rusdi Ramli
Ilham yang baru menghabiskan pelajarannya di luar Negara begitu teruja untuk mengambil alih resort milik ibunya. Setibanya di lapangan terbang Ilham disambut oleh sahabatnya Adam. Dalam perjalanan, Ilaham bertanyakan tentang Maria, kekasih lamanya dan Adam memberitahu yang Maria telah meninggal dunia. Ilham yang percaya menjadi takut apabila dia kerap terserempak dengan perempuan cantik mirip Maria yang disangkakan hantu. Sebenarnya Adam telah berpakat dengan Maria untuk mengenakan Ilham kerana sebelum ni Ilham telah meluka kan hati Maria.

3 comments:

  1. Kalau pelakonnya Zizan, cerita seram pun jadi kelakar. Hehe

    ReplyDelete
  2. ok la santai2 nak tgk if tade apa2 movie yg best kan...

    ReplyDelete
  3. pengarah dia rusdi ramli yg pelakon tu ke?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »