Tuesday, November 3, 2020

Filem China | Monkey King (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Siapa peminat Sun Wukong mesti tahu cerita pasal monkey king ini.. Dulu-dulu zaman sekolah selalu tengok drama dia.. Cerita pasal Monkey King ini makin banyak dibuat.. Drama omputih pun ada tau.. Sha tengok filem ini dekat iQiyi..

Kali ini kisah Wukong yang dihalau oleh gurunya dari menyertai misi mencari kitab disebabkan asyik naik angin dan menunjukkan kehebatannya.. Selepas dihalau, Wukong telah terperangkap di penjara yang di cipta oleh demon.. Tangannya di rantai dari menggunakan tongkat sakti.. Bila diuji dengan penipuan, Wukong telah mengorek hati batunya dan diberikan kepada penjahat.. Kemudian ketika hampir dibunuh wukong telah tercampak ke dalam gaung kematian.. Semasa disini barulah Wukong mengerti kenapa dia dibuang gurunya.. Wukong bangkit semula walau tanpa hati batunya itu..

China kalau buat cerita fantasi camni memang layan..

Region:Chinese, Chinese Mainland
Dub:Mandarin
Type:Fantasy, Mysterious
Style:Tom Sue
Director:Yin Yue
Cast: Liang Jie Li, Cai Lu
Sun Wukong who fell prey to the Yellow Eyebrows Monster, is imprisoned and has lost all his powers. The Yellow Eyebrows Monster who built a powerful army and set up a Life and Death Arena, transferred the spiritual energy into the mud to create the Six Eared Macaque to replace the real Sun Wukong. Sun Wukong is oppressed and at one time, falls into despair. Sun Wukong who used to fight on his own, is forced to join forces with other demons to save himself. After going through multiple failures, he gradually realizes the true meaning of the word "Great Sage".

5 comments:

  1. suka sun wukong! tapi atie tgk versi first saja yg main kat tv dulu.. hari tu cari balik nk tgk online..tak clear langsung huhuhu

    ReplyDelete
  2. Teringat dulu-dulu, kalau masuk salon rambut, owner dia suka pasang video filem China yang ada monyet-monyet.

    ReplyDelete
  3. rasa macam pernah la tengok cita monyet ni.. tapi not a fan.. yang baru punya x tengok sbb tatau pun hihi..

    ReplyDelete
  4. Teringat pulak dulu yang jadi sami tu hensem bebenor 😂

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »