Monday, November 9, 2020

ebook | Incubus Dreams(Anita Blake, Vampire Hunter #12) by Laurell K. Hamilton

Assalamualaikum..
Hye semua..

Mungkin faktor umur atau mungkin juga faktor kematangan.. Sha jadi menyampah pula dengan watak utama dalam novel ini.. Anita ini Sha rasa sangat complicated.. Dari awal buku dia sampailah buku yang ini, ada je isu dia.. Susah sangat dia nak enjoy kehidupan dia.. Ataupun mungkin juga faktor sepatutnya bila baca buku Sha rasa relax, tapi tak untuk buku-buku siri Anita ini..

Complicated sangat pula rasanya kegidupan si Anita ini.. hahaha.. Macam buku kali ini, Sha ambil masa yang lama sebab baca lepas tu geram.. Berhenti baca.. Sambung balik baca, lepas tu geram.. Berhenti.. 

Kali ini Anita kena selesaikan masalah pembunuhan berkaitan vampire.. Dalam masa yang sama kawan baik Anita tak boleh terima Anita punya kehidupan berpasangan.. Anita juga ada masalah dengan lelaki-lelaki yang muncul dalam hidup dia serta kuasa baru yang di luar jangkaan.. Kalau cerita ini fokus pada penyiasatan, mungkin akan jafi enjoyable.. Tapi bila terlalu fokus pada masalab perckntaan Anita dia jadi mengganggu pembacaan.. Sha terpaksa skip beberapa babak macam betapa handsomenya watak Nanthaniel yang digambarkan penulis entah berapa puluh kali.. Haiah.. Menyampah pula bila penulis fokus macam tu.. Kalau sesekali, okaylah.. Ini tak, dalam setiap buku.. Buhsan jadinya.. hahaha.. Tapi dah mulakan, kenalah habiskan juga..

Sha start baca pada 01.11.2020 dan selesai pada 08.11.2020..

Sha baca menggunakan aplikasi Google Play Books..
Published October 1st 2005 by Jove (first published 2004)

2 comments:

  1. bukan faktor umu kak sha, sometimes watak utama ni mmg takleh nak bertenang.. ada saja benda isu yg dia nak buat then buat kita menyampahkan

    ReplyDelete
  2. hahahaha suka betul eh dia dengan watak hero sampai puji melambung

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »